Annonse

NM i sunn fastfood 2021 er i gang

- Det er gledelig å se at det har vært stor interesse for konkurransen, selv i disse tider med pandemi. I 2021 har FN valgt å sette ekstra fokus på matvaresituasjonen i verden, og på ønsket om å få flere til å spise mer frukt og grønt fordi det er bra for helsen, miljøet og verdens matvaresituasjon på sikt. Derfor er vi ekstra glade for å få gjennomført denne konkurransen i år, sier Toril Gulbrandsen i OFG.

Det er stor variasjon blant årets bidrag, noen klassikere, noen nye varianter og flere som satser på barnemenyene sine. Deltagerne i år fordeler seg over hele landet; Stavern, Sandnes, Oslo, Lillestrøm, Svelvik, Bø i Telemark, Lavik i Høyanger, Bergen, Orkanger, Harstad, Ballangen og Bardu.

- Mange forbrukere ønsker sunnere alternativer og det er viktig å møte forbrukernes ønske og behov, det gir også konkurransefortrinn, sier Gulbrandsen. 

- Retter som er påmeldt i konkurransen skal stå på menyen i hele sommer. De må inneholde minst 100 g frukt eller grønnsaker og ellers være tråd med et sunt kosthold. De må gjerne ha innsalg av matvarer vi skal spise mer av, som fisk og grove kornprodukter, legger hun til. 

Alle deltagerne har fått tilsendt materiell og skilt som tydelig viser at de er «Stolte deltagere i NM Sunn fastfood».

Nå skal juryen se nærmere på de innsendte bidragene og velge ut kandidater som skal besøkes i løpet av sommeren. 

Disse tre er med i juryen:

Kokk Bård Greni ønsker deltagerne lykke til og håper konkurransen bidrar til å øke bevisstheten om hva som serveres.

- Jeg gleder meg til å se og smake på årets fargerike gode bidrag, sier han. 

Aysha Hussein, Seniorrådgiver, Forbrukerpolitisk enhet, Forbrukerrådet, ser fram til å studere årets bidrag.

- Dette blir spennende! Sunne og smakfulle alternativer, også når man er i farta, er noe mange ønsker seg. Det er også viktig fra et folkehelseperspektiv at det tilbys sunne måltider. Jeg håper konkurransen kan gi de som jobber hardt for å sette sunn fastfood på menyene sine oppmerksomheten og annerkjennelsen de fortjener, sier hun.

Redaktør i Convenience, Karine H. Henriksen

- Jeg har fulgt konkurransen tett i fem år, og har både sett og spist mange smakfulle sunne retter fra de som serverer mat-på-farten i hele Norges land. Veldig mye har endret seg i positiv retning i bransjen vår de siste årene. Det er gledelig! Årets konkurranse blir veldig spennende med mange nye innslag, og jeg gleder meg til å smake på de mange retter og menyer som er påmeldt i år. Samtidig håper jeg at dette også vil inspirere enda flere til å melde seg på i konkurransen i årene som kommer. Deltakerne i årets konkurranse vil få positiv oppmerksomhet både lokalt og sentralt, og det er selvsagt noe ekstra å ta med seg på veien videre, avslutter Karine Hildonen Henriksen. 

Følg konkurransen på Facebook her. 

Annonse
Annonse
Annonse