Vlora Ibishi fra medlemsbutikken i Sarpsborg ordner overskuddsvarer til Too good to go.
Foto: Nortura

Bråstopp i serveringsmarkedet; 1 500 måltider reddet

Publisert: 1. april 2020 kl 13.55
Oppdatert: 1. april 2020 kl 13.56

Varene var produsert for serveringsmarkedet med restauranter, kantiner og hoteller. Sterk nedgang i dette markedet på kort tid gjør at mye mat har stått i fare for å gå til spille.

Vil unngå matsvinn

- Vi hadde selvsagt helst sett at disse varene ble brukt der de egentlig skulle, men når situasjonen er som den er, er vi glade for å unngå matsvinn. Det er fint at maten kan komme andre til gode, sier konserndirektør for kommunikasjon, bærekraft og samfunn, Ellen Flø Skagen.

- Det føles også godt at det antakelig er til hjelp for mange familier som har det tøft om dagen, sier hun.

Rimelig tilbud til forbrukere

Produktene tilbys gjennom appen Too good to go, og har blitt hentet ved Nortura Sarpsborg og Nortura Tønsberg, der ekspedisjonen for serveringsmarkedet ligger. De siste to ukene har til sammen 1500 måltider blitt reddet og kjøpt av forbrukere for en rimelig penge.

- Vi sjekker hver morgen hva vi har tilgjengelig av overskuddsvarer, og så legger vi det ut for salg i appen, sier fabrikksjef ved Nortura Sarpsborg, Svein Ingar Johansen.

Annonse

– Prisene har variert fra under 50-lappen til rundt 200 kroner. Det er selvsagt langt under den verdien maten burde vært solgt for, men det er likevel bedre enn at det går ut på dato og må kastes, sier han.

Ledige stillinger – Conveniencejobb