Annonse

Nytt design og nye størrelser

Munkholm har tidligere blitt solgt i halvlitersbokser. Nå har produsenten Ringnes lyttet til ønskene fra forbrukerne om mindre boksstørrelser, og alle de fire Munkholm-variantene kommer nå i praktiske 0,33 liters bokser.

I tillegg til at vi har valgt å redusere boksstørrelsen, har vi også ønsket å gi alle produktene et lite ansiktsløft med et yngre og mer trendy design. Med det nye designet ønsker vi å nå ut til en enda bredere målgruppe, og at flere skal få oppleve det friske og attraktive valget som Munkholm representerer, sier Pål Strutz, brand manager for Munkholm hos Ringnes.

Visste du at…

  1. Munkholm Fatøl og Original egner seg til norsk hverdagsmat som pizza, pastaretter, lyse kjøttretter, hvit fisk, omelett og salater.
  2. Munkholm Weiss egner seg til lyse sommerretter som skalldyr, lyst kjøtt, spekemat eller lette desserter med frukt.
  3. Munkholm Bayer egner seg til svin, storfe, grillmat og oster.

 

Tre tips til VM-snacks

Tips fra Hampus Malmqvist, kokk- og kjøkkensjef på Ringnes

Øl aioli

4 eggeplommer

4 hvitløksbåter

Saft og fruktkjøtt fra 1 sitron

2 ss Dijon sennep

5-6 dl rapsolje

0,5 1 dl øl/Munkholm

Salt

Slik gjør du: Bland eggeplommer, hvitløk, sitron saft og fruktkjøtt og Dijon sammen med en stavmikser eller i en foodprosessor til det blir en smidig masse. Deretter hel lite og forsiktig litt olje litt og litt om gangen mens du samtidig blander ingrediensene sammen. Etter ca en kopp med olje, kan du øke tempoet litt og blande til du synes aioli har en ønsket konsistens. Smak til med litt salt.

Skal aioli brukes som dipp bør den være litt tykkere i konsistensen, men hvis den skal anvendes som dressing bør den ha en litt tynnere konsistens. Hvilken øl eller Munkholm man anvender er helt avhengig av hvilket type preg man er ute etter. Eksempelvis til skalldyr bør man velge en frisk og syrlig øl eller Munkholm Weiss. Til kyllingvinger passer det godt med en Munkholm Bayer eller lignende. Aioli smaker godt i kombinasjon med potetbåter, kyllingvinger og godt brød.

Ølposjerte kyllingvinger

1 kg kyllingvinger

5 hvitløksbåter

1 løk

3 l Munkholm Bayer

Salt

Olje til steking

Slik gjør du: Kok opp øl med løk og salt, legg i kyllingvinger å la dem trekke(skal ikke kokes) i ca 20 minutter til de kjennes møre. Ta kyllingvingene opp og sett de på et brett å la dem renne av seg og tørke litt. Varm oljen til 160 180 grader i frityrgryten eller en høy kjele, og legg kyllingvingene forsiktig ned i kjelen og la de frityrstekes til de er gylne brune. Ta de opp og salt forsiktig mens de fortsatt er varme. Smaker godt med godt brød og aioli til.

 

Pølser trukket i øl

I stedet for vann, velg en øl med mye smak for eksempel Munkholm Fatøl. Kok opp ølet og legg i pølsene og la de trekke i ca 10 minutter. Å anvende øl i maten er både morsomt, godt og gir en litt annerledes smak enn de fleste er vant til.

Øl kan i mange tilfeller benyttes i stedet for vin i mat, men du bør da vurdere at det bør kompenseres for den bitterheten som øl kan gi, spesielt om maten skal kokes lenge. Du kan anvende litt sitron i form av både skall og saft for å friske opp matretten.

Send meg gjerne en mail dersom du ønsker å få tilsendt flere høyoppløslige bilder av de nye emballasjene til Munkholm.

Annonse
Annonse
Annonse