Nyheter

Mytene rundt instant kaffe lever

Publisert Sist oppdatert

Selv om instant kaffe er den nest mest foretrukne kaffen i Norge, lever myten om at instant kaffe ikke er ordentlig kaffe i beste velgående.

En ny undersøkelse viser at to av tre norske konsumenter ikke vet hva instant kaffe er laget av.

Hvis du spør folk på gaten om hvordan de tror instant kaffe er fremstilt, vil de fleste ha problemer med å svare.

Den nye undersøkelsen* viser forbausende nok at nesten en av tre ikke tror instant kaffe er laget av

100 prosent ren kaffe, mens like mange ikke vet hva de skal svare.Dette overrasker den største leverandøren av instant kaffe på markedet, NESCAFÉ:

- Når en så stor andel av befolkningen ikke vet hva instant kaffe er laget av, har vi en gyllen mulighet til å tilbakevise en del myter rundt instant kaffe, sier Tanja Serup, Nordic Brand Manager for NESCAFÉ.

Ingen forskjell mellom menn og kvinner

Undersøkelsen viser at det i Norge ikke er stor forskjell mellom menn og kvinner når det gjelder synet på instant kaffe. Ifølge undersøkelsen serverer både kvinner (48 prosent) og menn (51 prosent) gjerne instant kaffe til sine gjester.

På spørsmålet om respondenten kunne tenke seg å servere instant kaffe på «date» svarer derimot kun 26 prosent av hvert kjønn ja.

- Undersøkelsen viser tydelig at det fortsatt er mange som ikke vet at vår kaffe er laget av kvalitetsbønner. Faktisk er instant kaffe laget av akkurat de samme bønnene som andre typer kvalitetskaffe og er helt uten tilsetningsstoffer.

Bønnene er nyplukket og nøye utvalgt før de brennes for å få den gode og behagelige aromaen som nordmenn foretrekker, fortsetter Tanja Serup, som også understreker at kaffeproduksjonen tar hensyn til miljøet og at dette er en prioritet når kaffen lages.

Powered by Labrador CMS