Nyheter

Brannvesenet rykket natt til søndag ut på brann i et kafélokale i Gamlebyen i Oslo sentrum. Også natt til mandag brant det i bygården. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Politiet mistenker brann i Oslo var påsatt

Politiet i Oslo mistenker at en brann i Gamlebyen i Oslo sent søndag kveld var påsatt. Også natt til søndag brant det i samme lokale.

Publisert Sist oppdatert

Politiet opplyste om brannen rett før midnatt, og fire biler fra brannvesenet ble sendt til stedet. Brannen oppsto et døgn etter at det hadde vært brann i det samme lokalet, en kafé i en bakgård i Oslogate.

Klokken 0.29 ble det meldt at brannen er slukket, og at ingen hadde kommet til skade. Flere beboere evakuerte seg selv fra bygningen.

Undersøkelser gjort på stedet indikerte imidlertid at brannen kan være påsatt. Natt til mandag ble det gjennomført vitneavhør på stedet.

Flere enheter fra politiet søkte også i området etter personer som kan ha informasjon om hendelsen og etter gjenstander som kan settes i sammenheng med brannen. Klokka 6.12 mandag morgen opplyses det om at det er gjort funn.

– Politiet har gjort seg ferdig med åstedsarbeidet. Det er naturlig å undersøke om det er sammenheng med brannen i samme lokale natt til søndag. Vårt søk i området ga ikke grunnlag for pågripelse av noen personer, men vi gjorde funn av gjenstander som vil bli undersøkt nærmere, skriver Oslo politidistrikt om brannen.

Natt til søndag ble to menn ble sett løpende fra stedet, og politiet mistenker at også den brannen var påsatt.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS