Nyheter

Økt aktivitet i dagligvarebransjen har vært positivt under pandemien, mens mange kiosker med sentrale beliggenheter har hatt en brå stopp i omsetningen. Arkivfoto: Karine H. Henriksen

Solid overskudd for Reitan

Reitan økte omsetningen med 8,6 milliarder kroner i pandemiåret 2020. Totalt omsatte selskapet for 105,6 milliarder og fikk et overskudd på 5,5 milliarder.

Publisert Sist oppdatert

Av resultatet før skatt på 5,2 milliarder er 45 prosent knyttet til kapital- og eiendomsvirksomhet, skriver selskapet i en pressemelding.

Det blir imidlertid ingen feiring av resultatet, slår administrerende direktør Odd Reitan fast.

Resultatet er preget av endrede handlemønster, innenlandske ferier og mer hjemmekos. Pandemiåret gav økt aktivitet på dagligvare og full stans på knutepunktlokasjonene for kiosk og convenience i alle syv land der Reitan har virksomhet.

– Dagligvarebransjen har hatt rekordresultater i et trist år vi alle skulle vært foruten. Vi jubler ikke, men bruker tiden på det vi har erfart og lært, sier Odd Reitan.

– Forretningsområdet på convenience er sterkt rammet fordi vi er på de beste beliggenhetene hvor folk ferdes, på metro, jernbanestasjoner, flyplasser og bysentrum. Høyeste prioritet i alle forretningsområder har vært å sikre kunder og ansatte med gode smittevernstiltak, samt opprettholde drift og samfunnskritisk forsyning av mat og drivstoff, sier finansdirektør Kristin Genton.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS