I november 2021 testet Hansa Borg for første gang salg av overskuddsvarer gjennom matredderappen Too Good To Go. Ett år senere kan man fastslå at arbeidet har båret frukter.

Foto

Too Good To Go

Hansa Borg: Over 100.000 enheter reddet

Publisert: 20. desember 2022 kl 08.16
Oppdatert: 20. desember 2022 kl 13.13

­– Dette er virkelig en milepæl å være stolt over. Vi i Too Good To Go er veldig glade for den innsatsen Hansa Borg har gjort for å redde så mye drikke fra å gå i vasken, skriver daglig leder Johan Ingemarsson i Too Good To Go Norge i en pressemelding fra Hansa Borg.

Hansa Borg og matvett

  • Hansa Borg er Matvettbedrift, med mål om å halvere sitt matsvinn innen 2030.
  • Drikkevareselskapet gjennomfører ulike tiltak for å begrense matsvinn, som donasjon av alkoholfrie overskuddsvarer, samarbeid med alternative salgskanaler, i tillegg til salg gjennom Too Good To Go.

Kilde: Hansa Borg

Over 70.000 enheter er reddet fra Hansabutikken i Bergen, som også var først ute med å teste ut løsningen. Om lag 30 000 enheter er reddet fra Cash & Carry i Sarpsborg, mens det resterende er reddet fra butikkutsalget i Oslo.

Stina Kildedal-Johannessen, Hansa Borg

Stina Kildedal-Johannessen, leder for kommunikasjon og bærekraft i Hansa Borg.

Foto

Mariann Hillestad / Hansa Borg

– Vi har gjennom 2022 hatt et tett samarbeid med Too Good To Go for å begrense matsvinn og gi nytt liv til produkter som ellers ville blitt destruert. I stedet for å helle ut brus, jus og andre alkoholfrie overskuddsvarer er de solgt videre til lavere pris. Det er gledelig at vi nylig nådde milepælen med over 100.000 flasker og bokser reddet, synes Stina Kildedal-Johannessen, leder for kommunikasjon og bærekraft i Hansa Borg.

Prisen på varer som kjøpes gjennom appen er rundt en tredjedel av utsalgsprisen i butikk – pluss pant. Varene selges som «forundringspakke», som er en del av konseptet til Too Good To Go. Kjøper vet derfor ikke med sikkerhet hva de kjøper, annet enn at det er et brett med 0,5 l eller 0,33 l alkoholfri drikkevare.

– Too Good To Go kan fortelle oss at vi har stor etterspørsel fra kundene, god synlighet og en høy rating på service og innhold (4,7/5). Det er gøy med positiv respons – og ikke minst at vi er med på å redde drikkevarer, sier Kildedal-Johannessen.

Saken fortsetter under annonsen

«Appen Too Good To Go»

  • Matredder-app som finnes i 17 land. Knytter butikker og andre matbedrifter med varer til overs sammen med folk som vil kjøpe mat/drikke til redusert pris. 
  • Siden Too Good To Go kom til Norge i 2016, er det blitt solgt 9 millioner forundringsposer med overskuddsvarer gjennom appen.
  • 1,9 millioner brukere har lastet ned appen her til lands.
  • 4.200 matbedrifter selger overskuddsvarer gjennom appen, som er ett av flere tiltak de kan ta i bruk for å slippe å kaste mat. 
  • Too Good To Go samarbeider også med aktører i matbransjen om å sette svinn på dagsordenen. 

 

Ledige stillinger – Conveniencejobb