Butikkomsetningen i kjøpesentrene i 3. kvartal var 15 prosent høyere enn i siste normalår før pandemien. Foto: Olav Thon Eiendomsselkap

Olav Thons kjøpesenter går bedre enn i 2019

Publisert: 9. november 2022 kl 11.24
Oppdatert: 9. november 2022 kl 11.24

­Resultatet før skatter og verdiendringer utgjorde 518 millioner kroner - en økning fra 512 millioner kroner i samme kvartal i 2021.

– Vi er godt fornøyde med å oppnå et operativt resultat noe høyere enn i 2021 på tross av økte finanskostnader og energikostnader sier konserndirektør for økonomi og finans, Arne B. Sperre i en pressemelding.

Olav Thon Eiendomsselskap er Norges ledende kjøpesenteraktør med en solid markedsposisjon. Kjøpesenterporteføljen består av 59 hel- og deleide kjøpesentre i Norge og Sverige.

Her inngår blant annet Norges største kjøpesenter målt etter omsetning; Lagunen Storsenter i Bergen, og totalt 5 av landets 6 største kjøpesentre.

Butikkomsetningen i 3. kvartal var 13,9 milliarder kroner - en nedgang fra samme periode i fjor på 2 prosent. Sammenliknet med 3. kvartal i 2019, som var det siste var normalåret før koronapandemien, var økningen på 15 prosent.

– Omsetningstallene på kjøpesentrene har i tråd med renteøkningene fra Norges Bank hatt en noe svakere utvikling i 3. kvartal, men har stabilisert seg på et vesentlig høyere nivå enn før pandemiårene, sier Sperre.

– Dette viser at konsernets kjøpesentre har styrket seg gjennom pandemien, og at de fortsetter å være attraktive og populære møteplasser for varehandel, servering og opplevelser, sier Sperre.

Saken fortsetter under annonsen

  

Ledige stillinger – Conveniencejobb