Nyheter

Nic får nå selskap av beliske Hadecoup som ble etablert i 1976. Hovedkontoret ligger i Herk-de-Stad utenfor Brussel, Belgia. Arkivfoto: Karine H. Henriksen

Orkla kjøper Hadecoup i Belgia

Gjennom sitt heleide datterselskap Idun Industri AS har Orkla Food Ingredients gjort en avtale om kjøp av belgiske Hadecoup. Dermed styrker de sin posisjon innen iskremingredienser og tilbehør i Benelux-regionen.

Publisert Sist oppdatert

Orkla kjøper 70 prosent av aksjene i Hadecoup som er en ledende aktør innen salg og distribusjon av iskremingredienser og tilbehør i Belgia. Hadecoup blir en del av NIC Group som inngår i forretningsområdet Orkla Food Ingredients.

- Hadecoup ekspanderer NIC Groups nedslagsfelt gjennom en betydelig økning av kundemassen i Benelux-regionen. Kjøpet bidrar til at gruppen kan styrke sin posisjon i Europa i tråd med strategien til Orkla Food Ingredients. Hadecoup er allerede kunde av flere selskaper i NIC Group og vi er således godt kjent med bedriften og deres produktportefølje, sier konserndirektør og leder for Orkla Food Ingredients, Johan Clarin.

Hadecoup hadde et driftsresultat (EBIT) på EUR 1,3 millioner (ca. 13 millioner kroner) i 2021. Selskapet konsolideres i Orklas regnskap fra 1. april 2022.

Hadecoup ble etablert i Herk-de-Stad i 1976. Administrerende direktør vil fortsette i sin stilling og sammen med sin familie beholde 30 prosent av aksjene i selskapet. Orkla har en rett til å kjøpe resterende eierandel over de neste fem årene.

Powered by Labrador CMS