Salget er forventet gjennomført i løpet av første kvartal 2023. Partene er enige om ikke å offentliggjøre avtalt kjøpesum. Foto: Bubs Godis AB

Orkla kjøper nordisk godteri-selskap

Publisert: 21. desember 2022 kl 11.36
Oppdatert: 21. desember 2022 kl 12.16

­Bubs Godis (“Bubs”), er et raskt voksende selskap med en sterk posisjon innenfor sukkervare i det svenske godteri-markedet, og har også salg til andre nordiske land. Bubs står bak mange ikoniske smågodt-favoritter som selges både i løsvekt og i poser.  Bærekraft er sentralt i selskapets virksomhet, og majoriteten av porteføljen består av veganske produkter.

En kategori i vekst

– Dette kjøpet svarer godt på vår strategi om å styrke våre posisjoner i de nordiske markedene. Smågodt er en kategori i vekst og også i løsvekt foretrekker forbrukerne kjente merkevarer som Bubs, sier Ingvill T. Berg, leder for Orkla Confectionery & Snacks.

Kjøpet av Bubs vil skje gjennom Orkla Confectionery & Snacks Sverige som har sterke posisjoner innenfor snacks- og kjekskategoriene.

– Bubs er et solid selskap og en god merkevare som vil komplettere vår øvrige portefølje og gi oss en solid base for videre vekst, sier Patrick Axzell, administrerende direktør i Orkla Confectionery & Snacks Sverige.

Overlater stafettpinnen for videre vekst

Selger er medlemmer av familien Lindström som i 1992 etablerte selskapet. I tillegg har administrerende direktør Niclas Arnelin en mindre eierandel som også er en del av salget.

Saken fortsetter under annonsen

– Vi er glade for å overlate stafettpinnen til Orkla og har tillit til at de vil utvikle selskapet videre til neste nivå, sier Ulrik Lindström, på vegne av eier-familien.

Bubs har hatt en gjennomsnittlig årlig salgsvekst på 10 prosent siden 2012/2013 og hadde i 2021/2022 (regnskapsår avsluttet 30. juni 2022) en omsetning på 211 millioner SEK.

– For å fortsette denne vekstreisen vil vi bygge videre på selskapets strategi samtidig som vi vil utnytte fordelene ved at de blir en del av Orkla. Blant annet innenfor distribusjon ser vi muligheter for å utnytte at vi blir en større virksomhet, sier Patrick Axzell.

Bubs vil drives videre som et datterselskap under Orkla Confectionery & Snacks Sverige og nåværende administrerende direktør Niclas Arnelin vil fortsette i selskapet.

Salget er forventet gjennomført i løpet av første kvartal 2023. Partene er enige om ikke å offentliggjøre avtalt kjøpesum.
   
Om Bubs Godis AB
Bubs ble etablert i 1992 i Jönköping hvor selskapet har en moderne fabrikk som er tilpasset videre vekst. Bubs har en sterk posisjon i nordiske smågodt-hyller med flere ikoniske figurer og smaker. Ved siden av løsvekt selger de produkter i poser blant annet under merkevarene Bubs Skalle og Bubs Goody. Selskapet har 50 ansatte med en omsetning på 211 millioner SEK i 2021/2022 (avvikende regnskapsår).

 

Ledige stillinger – Conveniencejobb