Nyheter

– Vi gleder oss til å samle bransjen igjen etter flere år uten messe-aktivitet, sier daglig leder Tomas Torvik og messegeneral Sara Herregården.

Satser på over 1.000 besøkende

I midten av mai vil Servicegrossisten Øst samle store deler av bransjen til mat- og drikkemesse i Drammenshallen.

Publisert Sist oppdatert
Drammen Mat- og drikkemesse blir arrangert den 12. mai og det legges opp til et variert program i tillegg til alle utstillerne.
– Dette er en årlig messe som på grunn av pandemien ikke har vært arrangert siden 2019, sier daglig leder i Servicegrossisten Øst, Tomas Torvik.
Åpen for alle
Normalt arrangeres messen den første torsdagen i september, men i år ønsket arrangøren ikke å vente til høsten. Nå ønsker de alle som driver profesjonelt velkommen.
– Denne messen er åpen for alle enten man handler hos Asko, Carl Evensen eller andre, og ikke bare våre egne kunder, legger han til.
Opp mot 100 leverandører
På messen kan de besøkende boltre seg blant 90 til 100 leverandører, hvor mange byr på fristende smaksprøver.
– Vi har utstillere i de fleste mat- og drikkekategoriene, slik som frukt og grønnsaker, kjøtt, alkohol, kaker og bakevarer, non-food, fisk og sjømat, meieri og mye mer, sier Torvik.
En innholdsrik dag
Dagen fylles også med loddtrekninger, konkurranser og premieringer av årets leverandør og beste stand, i tillegg til kortere kurs/foredrag.
– På kvelden har vi i tillegg et gratis arrangement i hallen. Her rigger vi til en scene og byr på god mingling, underholdning og ikke minst god mat og drikke, sier messegeneral Sara Herregården.
Kveldsarrangementet er først og fremst forbeholdt egne kunder, og på grunn av begrensninger i antall gjelder det å melde seg på tidlig for å sikre seg plass.
Ved tidligere messer har arrangøren samlet om lag 1 000 besøkende, og forventningene i år er minst like store.
– Vi håper og tror at mange vil ta turen. Det har vært lite messeaktivitet de siste årene, og av den grunn tror vi på godt besøk, sier Herregården.
Aktuelle kurs
I løpet av messedagen vil Mette Nygård Havre, som er kjent for #spisoppmaten, sette fokus på matsvinn og om hvordan man kan redde mer mat i hverdagen.
– Deretter følger en masterclass med Gladkokken Jan Henrik Syversen, også beskrevet som Norges blideste kokk. Han lager ujålete mat, laget med kjærlighet som severes med et smil, sier Sara.
Mot slutten av dagen vil vinjournalist Merete Bø holde et vinkurs for de som ønsker større innsikt på denne fronten.
– Hun har blant annet skrevet fem bøker om vin og har gode premieringer i konkurranser for vinkelnere. På dette kurset er det ikke sikkert alle vil spytte ut etter vinsmaking, spøker Torvik.
Påmelding frem til åpning
Fristen for å melde seg på var satt til 31. mars for å kunne planlegge for kurs, men også fordi det er begrenset med plasser på kveldens arrangement. Ikke fortvil om du har glemt å melde deg på.
– Vi har påmelding frem til start, men for de som vil sikre seg plass på kursene og på kveldsarrangemenet, bør man melde seg på så raskt som mulig, avslutter Tomas Torvik og Sara Herregården.
Powered by Labrador CMS