Tingrettene tilkjente eierne av Shell-stasjonen på Strand 8,7 millioner kroner i erstatning. Nå har lagmannsretten økt beløpet til 73,6 millioner skriver Budstikka. Foto: Karine H. Henriksen.

Shell Strand fikk åttedoblet erstatningssummen

Publisert: 10. november 2022 kl 11.03
Oppdatert: 10. november 2022 kl 11.06

­Bensinstasjonen ble vedtatt ekspropriert i juli i fjor og stengte dørene måneden etter.

I februar ble eieren, St1 Norge AS, tilkjent en erstatning på 8,7 millioner kroner av tingretten, et par millioner mer enn staten ville tilby. St1 Norge mente imidlertid at også tap av næringsinntekt burde bli inkludert i regnestykket.

I forrige uke konkluderte lagmannsretten i et såkalt overskjønn med at staten må ut med en over åtte ganger så høy sum – 73,6 millioner kroner. Staten ble også pålagt å betale sakskostnader på 750.000 kroner.

Lokalavisen Budstikka har snakket med Nils Petter Hansson i advokatfirmaet Ro Sommernes som representerte saksøker i retten. Han uttaler følgende til avisen:

– Det var et prinsipielt viktig spørsmål som ble behandlet, om St1 skull få erstattet verdien av virksomheten eller bare tomteverdien. Vi mener at resultatet nå er riktig, at man får erstattet virksomheten. 

På spørsmål om rettens avgjørelse vil få betydning for andre eiendommer på strekningen, svarer han at det vil få  betydning for andre bensinstasjoner andre steder, hvor staten har anført samme argumentet.

Det var Budstikka som omtalte saken først.

Saken fortsetter under annonsen

(©NTB)

Ledige stillinger – Conveniencejobb