Helle Ørbeck er matinfluenser, lærer i videregående skole og mamma til to jenter. Hun begynte å dele oppskrifter på Instagramkontoen @helleorbeck i 2021, og har nå en solid gjeng sultne fans på både Instagram og TikTok. Foto: Gry Traaen

SoMe-sensasjon med hverdagsmat mellom to permer

Publisert: 15. august 2023 kl 09.28
Oppdatert: 15. august 2023 kl 09.28

Helle Ørbeck hjelper sine 150 000 følgere på Instagram og TikTok ukentlig med å lage rimelig, sunn hverdagsmat. Nå er hun aktuell med sin første kokebok, «Helles kjøkken».

– Jeg vil ikke bruke mer penger på mat enn det jeg må, derfor er jeg hele tiden på utkikk etter de beste tilbudene, de beste sparetipsene og triksene for å redusere matsvinn. For å få mer mat for pengene har jeg to overordnede målsettinger. Det ene er å planlegge for å gjøre gode valg i butikken og finne gode råvarer. Det andre er å bruke opp så mye som mulig av den maten vi tar med oss hjem fra butikken, sier Ørbeck i en pressemelding fra Bonnier Norsk Forlag.

«Helles kjøkken» hyller hverdagsmaten og er skreddersydd for barnefamilier med et tett program. Her er smarte løsninger og fristende retter, testet og godkjent av barna.

For to år siden var forfatteren i svangerskapspermisjon med sitt andre barn. Da fikk hun ideen om å dele sin kreative tilnærming til hverdagsmaten. Hun åpnet kontoer på Instagram og TikTok, og sultne fans strømmet til for smarte tips og inspirerende oppskrifter. I skrivende stund har tobarnsmoren 91 000 følgere på Instagram, og 67 000 på TikTok.

– Det har vært en utrolig reise. Jeg forstår ikke helt hvordan det har skjedd, men jeg tror folk følger meg fordi de kan kjenne seg igjen. Jeg er en helt vanlig småbarnsmor med liten tid mellom jobb, henting og fritidsaktiviteter. Da gjelder det å ikke legge lista for høyt, men heller prøve å lure og enkle løsninger slik at vi slipper å spise kjedelig mat, sier Helle Ørbeck. 

«Helles kjøkken» lanseres 21. august.

 

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Conveniencejobb