Økern Portal serverer kundene Norges sunneste kantinemat. Fra venstre: Toni Schmidt, Marius Haug og Sebastien Baumard.

Foto

Are Knudsen

Sunnest mat i kantina på Økern

Publisert: 24. november 2023 kl 13.51
Oppdatert: 24. november 2023 kl 13.51

– ­Nivået har vært svært høyt og det er veldig gledelig å se hva kantinene på pallen har gjort av ekstra innsats i konkurranseperioden for å fremme Merav-råvarene, sier Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

NM Sunn mat i kantina arrangeres av Baker- og Konditorbransjens Landsforening, Sjømat Norge, Norges Frukt og Grønnsaksgrossisters forbund og OFG. Målet med konkurransen er å kåre Norges beste tilbud av sunn mat med #Merav-råvarer som selges og serveres i kantiner.

Helsedirektoratet har som mål at forbruket av frukt og grønnsaker, grovt korn og kornprodukter og sjømat økes med 20 %.

Årets førsteplass gikk til Økern Portal. Kjøkkensjef Marius Haug sier det er en stor ære at teamet har klart å oppnå dette sammen;

– Vi så at vi hadde et potensial for å forbedre og utvikle oss. Helt fra vi meldte oss på konkurransen, har alle kommet med gode forslag og bidratt til denne forandringen. Og det har vært viktig at det er noe vi alle står sammen om slik at vi kunne skape viktige sunnere vaner blant våre gjester. I tillegg har det gitt mer motivasjon og arbeidsglede for hele kjøkkenteamet.

Andreplassen gikk til ISS Nordea HQ, men tredjeplassen gikk til Treats på Karenslyst Alle i Oslo. Begge hadde også profilert deltagelsen svært godt.

I årets konkurranse ble det også delt ut en kjedepris. Den gikk til ISS Facility service som deltok med alle sine 500 kantiner.

Saken fortsetter under annonsen

–Det vil si at 175 000 måltider hver dag har vært litt sunnere! Det har stor påvirkning på folkehelsen. Ikke bare gjennom det ene måltidet, men sannsynligvis også gjennom å ha inspirert gjestene til å ville prøve noe av den sunne maten hjemme, sier Sagen. 

– Nivået i år har vært skyhøyt. Dette er 2.gang vi arrangerer konkurransen, og kantinene på pallen har virkelig gjort et stort løft for å sette mer frukt og grønt, grovt og sjømat på menyen, avslutter Sagen.

Les mer i neste utgave av Convenience.

Ledige stillinger – Conveniencejobb