­  Kommunikasjonsdirektør Johanna Ellefsen Rostad i Ringnes er fornøyd med at 0,5-literflaskene til Ringnes nå består av 80 % resirkulert plast: Foto: Kilian Munck

Kommunikasjonsdirektør Johanna Ellefsen Rostad i Ringnes er fornøyd med at 0,5-literflaskene til Ringnes nå består av 80 % resirkulert plast.

Foto

Kilian Munck

Usynlig grep kutter 1.000 tonn plast årlig for Ringnes  

Publisert: 25. januar 2023 kl 08.39
Oppdatert: 27. januar 2023 kl 10.10

I desember endret Pepsi Max 0,5 L drakt, da Ringnes gikk over til flasker med 80 % resirkulert plast. Nå skjer det samme med halvlitersflasker for Solo, Villa og Eventyrbrus.

Det er nesten ikke synlige forskjeller mellom den gamle og den nye flasken som består av 80 % resirkulert plast, skriver Ringnes i en pressemelding.

Fullfører i januar

Ved utgangen av januar i år vil alle 0,5 L plastflasker som produseres på Ringnes bryggeri Gjelleråsen bestå av 80 % resirkulert plast.

– Bak denne lanseringen ligger det mye arbeid med å sikre at flasken holder den samme gode kvaliteten som den gamle. Her har teamet vårt som har ansvar for emballasjeutviklingen i Ringnes gjort en solid jobb. I tillegg tar vi med oss erfaringen vi har opparbeidet oss på bruk av resirkulert materiale i flaskene våre, forteller kommunikasjonsdirektør i Ringnes, Johanna Ellefsen Rostad.

80 % bedre enn 100 %

I 2019 var Ringnes først ute i Norge med å lansere en flaske med 100 % resirkulert materiale med Imsdal. Etter råd fra panteselskapet Infinitum valgte selskapet i 2021 å redusere mengden resirkulert materiale i Imsdal-flaskene til 80 %.

Saken fortsetter under annonsen

– For oss var det viktig å få fram at dette ikke var et steg tilbake, men tvert imot handler om å ta to steg fram. Med dagens teknologi viser det seg at flasker med 100 % resirkulert plast er mer krevende å resirkulere. Ved å tilføre litt ny plast forlenger vi levetiden til materialet i systemet for resirkulering. 80 % er rett og slett den optimale mengden med dagens teknologi, sier Rostad, som forteller at Norge er i front når det gjelder innsamling og resirkulering av drikkevareemballasje.

Jobber videre med Plastløftet
 

I tillegg til samtlige 0,5 L brusflasker som produseres på Gjelleråsen, består allerede alle Imsdal- og Farrisflasker av plast med 80 % resirkulert materiale. I sum har Ringnes med dette redusert bruken av ny plast med over 2.000 tonn årlig. 

– I vårt Plastløfte har vi sagt at vi skal ha alt av plastflasker over på denne løsningen. Neste for tur er 1,5 L flaskene. Flaskehalsen nå er at vi ikke har fått tilgang til nok resirkulert materiale fra det norske gjenvinningsanlegget. Når vi har det på plass, står resten av vår flaskeportefølje klar for tur, sier Rostad. 

 

Ledige stillinger – Conveniencejobb