Virkes ferske medlemsundersøkelse viser at store deler av handelsnæringen rapporterer om magre resultater og dystre fremtidsutsikter.

Foto

REUTERS, Ints Kalnins

Virke advarer regjeringen mot å overse varehandelen

Publisert: 31. august 2023 kl 07.54
Oppdatert: 2. september 2023 kl 11.29

– Vår medlemsundersøkelse viser at positiviteten er tilbake i flere bransjer som reiseliv, finans og tjenestenæringene. Samtidig leser vi om rekordresultater i olje- og gass og en eksportindustri som flyr høyt på lav kronekurs. Når norsk økonomi er på vei opp i fart, havner næringene som sliter, fort i blindsonen, sier administrerende direktør Bernt G. Apeland i Virke.

Den ferske medlemsundersøkelsen viser nemlig at store deler av handelsnæringen rapporterer om magre resultater og dystre fremtidsutsikter. Det skjer som følge av at etterspørselen blant forbrukerne går ned, samtidig som innkjøpsprisene går opp.

Apeland frykter at handelsnæringen kan bli oversett og advarer derfor regjeringen foran den kommende budsjettkonferansen.

– Over 350.000 nordmenn jobber innenfor varehandel. Alene utgjør det mer enn hundre tusen flere enn alle som jobber i fastlandsindustrien og petroleumssektoren til sammen. Det er klart at en nedgang i denne næringen er svært alvorlig, sier Virke-sjefen.

Regjeringen møtes til budsjettkonferanse torsdag.

(©NTB)

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Conveniencejobb