Kategorigull for juniorene under kokke-OL

Det ble Kategorigull for juniorene under kokke-OL 2024 i tyske Stuttgart. Foto: Per Magne Dalen | NKL

Kokke-OL i Tyskland:

Samler inn gullmedaljer

Publisert: 7. februar 2024 kl 12.44
Oppdatert: 8. februar 2024 kl 22.51

Etter at De Norske Kokkelandslagene Community Catering tok et historisk kategorigull, ble to nye gull til Norge i Kokke-OL i Tyskland. Både De Norske Kokkelandslagene Junior og Senior fikk den gjeveste valøren etter deres innsats i varmmat-konkurransen «Hot Kitchen – Restaurant of Nations».

Kategorigullene er såkalt valør som sier noe om nivået som de norske lagene presenterte på under olympiaden. Med gull har Norge sikret seg mellom 90 og 100 poeng i konkurransen hvor 100 er maks antall poeng.

Den endelige poengsummen og plasseringen blir kjent under premieutdelingen onsdag kveld 7. februar.

Senior-gull

Kaptein på De Norske Kokkelandslagene Senior, Sebastian Myhre, strålte av lykke etter gullet.

– Dette er helt «insane» kult. Nå er vi veldig happy her, sier han like etter at laget har fått gullbeskjeden.

Saken fortsetter under annonsen

– Hva er du spesielt fornøyd med?

– Det er utvilsomt laginnsatsen. Når det skal lages 110 forretter, 110 hovedretter og 110 desserter på en veldig kort periode, så er godt samarbeid avgjørende for å lykkes. Det gode samarbeidet er den aller største bragden, sier Myhre.

De Norske Kokkelandslagene Senior består av Gunnar Hvarnes (manager), Sebastian Myhre (kaptein), Siriyaporn Rithisirikrerg, Panupong Phengphen, Sindre Hjelmseth, Runar Helgeland, Simen Johansen, Benjamin Granerud, Eline Sofie Sunde, Nils Flatmark, Rohita Kumara, Synva Gjerde Knapastad og Mats Eriksen Holmsen.

Denne maten ga seniorene gull

I «Hot Kitchen – Restaurant of nations» laget seniorlaget en treretters middag for 110 gjester. Til forrett ble det servert norsk fjordørret med hvit asparges og et garnityr som smakte reddik og syltet agurk. Smaken ble toppet med en hvit kremet hvitvinssaus.

Kategorigull for seniorene under Kokke-OL 2024

Matkunst i ypperste klasse. Også seniorkokkene sikret seg kategorigull under OL i Tyskland. Foto: Oddbjørn Roksvaag | NKL 

Saken fortsetter under annonsen

Hovedretten var lam fra Lom som ble servert sammen med en liten pølse og en ragù på linser. Sausen var laget på avstek og den gode smaken fra lammet.

Til dessert ble det servert en komposisjon med sjokolade og solbær i form av en sjokolade delice servert sammen med savarin og krem chantilly med moderne tvist, samt en solbærsorbet.

Junior-gull

Også kapteinen på De Norske Kokkelandslagene Junior, Christer Rødseth, er i lykkerus etter gull i kategorien i «Hot Kitchen – Restaurant of Nations».

– Dette er helt fantastisk. Herregud, dette var deilig!, sier en glad kaptein etter at gullet var klart.

– Man har jo alltid et håp om å ta gull, men det er veldig digg å få den bekreftelsen. Laget hadde en fin dag på kjøkkenet, de jobbet godt og dommerne var fornøyde med det de så. Nå gleder vi oss til neste konkurranse. Gullet i dag gir oss en god stemning som vi tar med oss til Chefs table-konkurransen i morgen. Da skal vi gi alt vi har, sier en entusiastisk Rødseth.

Dette serverte juniorene

Saken fortsetter under annonsen

I «Hot Kitchen – Restaurant of nations» laget seniorlaget en treretters middag for 70 gjester.

Menyen bestod av en vegetar forrett i en bolle fylt med sopp, toppet med en trøffelkaviar sammen med en nykokt hvit asparges med en emulsjon av hvit asparges, en konfitert jordskokkule og jordskokksaus og en gelé med litt erter.

Hovedretten var kveite stekt i panne med kamskjell-teppe på toppen med en mousseline fylt med fennikel sammen med en aligot, som er en potetkrem med ost.

Med på tallerkenen var også en salat av grønnkål og syltet løk, ved siden av en terte med artisjokk. Sausen var en hvitvinssaus med pernod og brunet smør.

Til dessert serverte laget en rømme- og kirsebærmousse sammen med en varm kake med hasselnøtter og karamell, samt en sorbet på hasselnøtt og en kirsebærkule.

Ledige stillinger – Conveniencejobb