


Nyheter
Kokt egg, stekt egg, posjert egg, omelett, eggerøre, egg til frokost, lunsj, middag, kvelds, som mellommåltid, i salater og bakst, desserter eller drikke. Egget er kanskje vår smarteste råvare og kan brukes i utallige kombinasjoner.
Proteiner er næring for musklene, og egg er proteinrikt. Proteinrike matvarer, som for eksempel egg, gjør at vi kan vedlikeholde og bygge ny muskelmasse. Egg inneholder generelt næringsstoffer som er bra for muskulatur, skjellet og som gir deg overskudd, som blant annet protein, vitamin D og jern.
Egg inneholder næringsstoffer som er bra for læring og hukommelse, som blant annet kolin og omega3. Eggeplommen inneholder for eksempel jod som bidrar til at vi har en normal kognitiv funksjon. Det vil si måten vi bearbeider informasjon på, husker og lærer.
Egg inneholder flere næringsstoffer som bidrar til at immunforsvaret vårt fungerer som det skal, blant annet selen, vitamin D og B12
Skjelettet vårt brytes ned og bygges opp hele tiden. Vitamin D og proteiner som man blant annet finner i egg hjelper til i oppbyggingen av skjelettet. Egg inneholder også næringsstoffer som er bra for hud og hår, som blant annet sink, selen og biotin.
Det kan skryte på seg å inneholde A, D, E og K-vitamin, i tillegg til flere av B-vitaminene.
Egget er ypperlig som aktivitet eller selskapslek. Eggmaling, eggjakt, eggkamp, eggrulling mulighetene er mange!
Til slutt skal det nevnes at egg er en rimelig matvare i forhold til alle fordelene det bringer med seg. Med egget får man mye for pengene.