Nyheter

Fra dagens prisutdeling, fra venstre: Ellinor Marita Jåma leder Norske Reindriftsamers Landsforbunds (NRL), Ivar Smuk Rollstad, Finnmarkrein, Johan Mathis Buljo, Finnmark Rein, statssekretær Widar Skogan og Johan Anders Lifjell, markedsutvaldet for reinkjøtt.Foto: Landbruks- og matdepartementetFra dagens prisutdeling, fra venstre: Ellinor Marita Jåma leder Norske Reindriftsamers Landsforbunds (NRL), Ivar Smuk Rollstad, Finnmarkrein, Johan Mathis Buljo, Finnmark Rein, statssekretær Widar Skogan og Johan Anders Lifjell, markedsutvaldet for reinkjøtt.Foto: Landbruks- og matdepartementet

Finnmark Rein er Årets reinkjøttformidler 2018

Statssekretær Widar Skogan har tildelt Finnmark Rein prisen som Årets reinkjøttformidler 2018. Den høythengende prisen symboliserer bedriftens bidrag til å styrke reindriften og reinkjøttets omdømme.

Publisert Sist oppdatert

Jeg vil gratulere Finnmark Rein som årets reinkjøttformidler 2018. De er innovative og dyktige på produktutvikling. Gjennom sitt arbeid har de bidratt til å utvikle reinkjøttnæringen. Det gir verdiskaping i næringa og ringvirkninger, lokalt, regionalt og nasjonalt, sa statssekretær Widar Skogan i Landbruks- og matdepartementet da han delte ut prisen på bransjetreff for reinkjøttnæringen i Tromsø.

Finnmark Rein tilbyr et bredt spekter av produkter fra hele reinsdyret. De har som mål å bruke hele dyret i produktutviklingen, og forteller historien bak reinkjøttet. Finnmark Rein har bidratt til å bedre kvaliteten på reinkjøttet og pris til reineier. De har i en årrekke bidratt til å vise vei for andre bedrifter på flere områder.

Jeg håper at prisen motiverer til videre innsats for næringa, sier statssekretær Widar Skogan.

Juryens begrunnelse

Juryen har vektlagt bedriftens evne og innsats knyttet til å få fram historien bak kjøttet ved også å framheve de kvinner og menn, heltene på vidda, som er uløselig forbundet med assosiasjonene knyttet til måltidet basert på norsk reinsdyrkjøtt.

Bedriften har fra første stund hatt en kommunikasjonsstrategi og jobbet aktivt i ulike media for å få fram de positive sidene ved reinkjøttet og reindriften. Like viktig som å få fram den tradisjonelle reindriften, har man i sin kommunikasjon prioritert å løfte opp og fram unge framtidsrettede næringsutøvere som har som mål å produsere reinkjøtt av høy kvalitet.

Viktigheten av kvalitet i alle ledd i hele verdikjeden fra vidde til bord står sentralt. Særlig trekker juryen fram at bedriften er innovative på design og ser betydningen av at smak og kvalitet. Juryen trekker også fram at årets reinkjøttformidler er en synlig reindriftsambassadør. Bedriften bidrar til diskusjon og debatt omkring bruken av norsk reinsdyrkjøtt.

Juryen har bestått av landbruks- og matminister Olaug Bollestad, leder av Norske reindriftsamers landsforbund Ellinor Jåma og leder av Markedsutvalget for reinkjøtt John Anders Lifjell.

Prisens formål

Markedsutvalget for reinkjøtt har opprettet prisen Årets reinkjøttformidler. Formålet med prisen Årets reinkjøttformidler er å løfte frem og gi anerkjennelse til enkeltpersoner, institusjoner eller bedrifter som gjennom aktiv og gjentatt formidling har bidratt til å styrke reinkjøttets positive omdømme. Prisen ble første gang delt ut på Samefolkets dag den 6. februar 2015.

Vurderingskriteriet som har ligget til grunn ved utvelgelsen av «Årets reinkjøttformidler» er at kandidaten enten har drevet aktiv og gjentatt formidling av matretter laget av reinkjøtt. I tillegg til å formidle andre positive sider ved reinkjøttet som bygger opp under Markedsutvalgets verdier:

  • Helten på vidda
  • Litt nærmere naturen
  • Mørt, smaksrikt og sunt
  • Mat i godt lag

Tidligere vinnere:

  • Årets reinkjøttformidler 2014: Fjellvilt
  • Årets reinkjøttformidler 2015: Ellinor Guutorm Utsi
  • Årets reinkjøttformidler 2016: Røros Rein
  • Årets reinkjøttformidler 2017: Skodi Rein
  • Årets reinkjøttformidler 2018: Finnmark Rein

Convenience kommer ut seks ganger årlig og setter søkelys på dagens og morgendagens serveringssteder for travle mennesker.

Les mer om bladet

Bestill abonnemnent

Last ned bladet elektronisk

Følg oss på Facebook

Meld deg på vårt gratis nyhetsbrev

PRØVELES EN UTGAVE GRATIS!

Powered by Labrador CMS