Nyheter
Inderøy Slakteri er norgesmestre i spekepølse
Familiebedriften Inderøy Slakteri AS gikk rett til topps i en av de gjeveste klassene da Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund kåret Norges beste kjøttprodukter torsdag kveld. I tillegg til NM-tittelen, ble produktene deres belønnet med to gull, to sølv og én bronse.
Inderøy Slakteri sin Straumpølse vant NM-tittel og gull i sterk konkurranse med mange av landets største spekematprodusenter. Totalt 102 ulike spekepølser var oppe til vurdering.
– Først og fremst er jeg utrolig stolt. Vi er en liten bedrift som konkurrerer med de store. Alle som jobber her er opptatt av å lage kvalitetsprodukter, sier daglig leder Håvard Gausen stolt.
Den prestisjefylte konkurransen NM i kjøttprodukter hadde denne gang et spesielt fokus på kjøttbransjens store utvalg av spekemat og pølser. Godt over 50 bedrifter og 320 produkter konkurrerte om edelt metall og norgesmestertittel.
Digital prisutdeling
Årets prisutdeling ble arrangert uten deltagere i salen, uten at det på noen måte la en demper på stemningen for Inderøy Slakteri. Da NM-tittelen ble annonsert, brøt jubelen løs hos de ansatte inne på produksjonsanlegget.
– I år samlet alle ansatte seg foran skjermen og fikk med seg både foredrag og prisutdeling. Vi har 16 medarbeidere som legger hele sin yrkesstolthet i å lage kvalitetsprodukter hver dag. Dette er en stor anerkjennelse av jobben de gjør, sier Gausen.
Det er ikke første gang Inderøy Slakteri AS utmerker seg under NM i kjøttprodukter. Under fjorårets utdeling ble de kåret til norgesmestre i tre av sju klasser, med produktene Plukksylte, Røkt Grov Julepølse og Kjøttboller.
I år deltok Inderøy Slakteri med sju produkter og vant totalt fem priser:
- Straumpølse (NM-tittel og gull)
- Gauder ostepølse (gull)
- Røster (sølv)
- Speket elgkjøtt (sølv)
- Spekekam (bronse)