


Nyheter
Jan har flere øyesykdommer og kommer en dag til å miste synet helt. Han er blind på det ene øyet og ser bare 15 prosent på det andre. Hans drøm har vært å se så mye av Norge som mulig før det er for sent.
I sommeren 2018 gikk han derfor hele Norge på langs fra Nordkapp til Kristiansad, og han er i mål.
Jans prestasjon er helt utrolig. Han har gått nesten hver dag i tre måneder, i sol og regn, vind og tåke, med et ukuelig pågangsmot. 280 mil er svært langt, og tatt i betraktning at han ser så dårlig, er dette ikke mindre enn en fantastisk bragd. Han motbeviser alle fordommer, og minner oss på å se muligheter istedenfor begrensninger, sier prosjektleder Merete Willumsen Haugå i Hennig-Olsen Is.
Jan Bang Henningsen ble sterkt motivert til å følge sin drøm av polfarer Astrid Furholt, som var første kvinne til å gå i Roald Amundsens fotspor til Sydpolen. Astrid var sponset av Hennig-Olsen Is og frontfigur i Polferden, et kom-i-form program for alle ansatte i Hennig-Olsen Is.
Det var i møte med Astrid at Jan ble inspirert til å gå Norge på langs. I Polferden-prosjektet gikk over 200 ansatte på iskremfabrikken totalt over 20 000 mil høsten 2017. Jan gikk aller lengst med 342 mil.
På grunn av synsutfordringene har Jan i hovedsak fulgt veier på sin ferd sørover. Han har også hatt med seg turkamerater fra Hennig-Olsen Is, og sin egen familie for å ivareta godt humør og sikkerhet underveis.
I tillegg til å gå med ham underveis, har de ansatte i Hennig-Olsen Is også gått og logget skritt i Kristiansand. Jan er frontfigur i årets kom-i-form program, der målet har vært å gå så langt som mulig i de tre månedene Jan har vært underveis.
Det har gitt resultater. De ansatte i Hennig-Olsen Is har til sammen gått 6132 mil mil, eller en distanse som tilsvarer Norge på langs 22 ganger.
Vi har nådd målsettingen med kampanjen som er å styrke samhørigheten i bedriften på tvers av ulikheter, og komme i bedre form gjennom regelmessig aktivitet. Alle har heiet på Jan og fulgt med på oppdateringene han har sendt oss - og dette skaper et fantastisk samhold og trivsel som vi alle kan være stolte av, sier Haugå.
Blindeforbundet har vært samarbeidspartner i dette prosjektet, og jo mer de ansatte i Hennig-Olsen Is har gått, desto mer penger mottar Blindeforbundets prosjekt iCare, som sikrer at unødvendige blinde i utviklingsland kan få synet tilbake.
I forbindelse med målgangen til Jan, donerte Hennig-Olsen Is en sjekk på 300 000 til Blindeforbundets prosjekter i utviklingsland - noe som tilsvarer over 1 000 øyeoperasjoner for fattige unødvendige bline i utviklingsland.
Det er stor glede å kunne være med å bidra i det viktige arbeidet som Blindeforbundet gjør. De har vært en engasjert og god samarbeidspartner gjennom hele prosjektet, og vi vet at pengene vil komme til god nytte i deres arbeid, avslutter Haugå.
Den 280 mil lange turen har nå blitt til en dokumentarfilm som har hatt
Hennig-Olsen Is har siden 1924 holdt håndverkstradisjonene i hevd, og er en av få gjenværende familiebedrifter i næringsmiddelindustrien. I dag produserer iskremfabrikken nesten 30 millioner liter iskrem og frosne desserter i året. Det utgjør nesten halvparten av det norske iskremmarkedet. Iskremfabrikken i Kristiansand ble bygget i 1960, og har siden den gang vært under kontinuerlig utvikling med det mest moderne utstyret innen iskremproduksjon. Hennig-Olsen Is har i dag ca. 250 årsverk og har i tillegg til hovedkontoret i Kristiansand regionskontorer i Oslo, Haugesund, Bergen, Molde, Trondheim og Tromsø.