Nyheter
Mat- og serveringsbransjen kastet mat for 8 milliarder i 2021
Mat- og serveringsbransjen kastet mat for over 8 milliarder kroner i 2021, viser en rapport fra Matvett og Norsus.
I 2021 ble det kastet 173.000 tonn mat fra mat og serveringsbransjen. Ved å halvere matsvinnet kan bransjen spare 4 milliarder kroner, og 250.000 tonn CO2-ekvivalenter, står det i en ny rapport.
– Å kaste mat er nesten som å kaste penger ut av vinduet. Økte råvarekostnader og høye strømpriser gjør det viktigere for flere å ta grep for å kutte matsvinn, sier Anne-Grete Haugen, daglig leder i Matvett.
– Går for sakte
Aina Stensgård, forskningsleder i Norsk institutt for bærekraftsforskning (Norsus), mener at selv om matsvinnet er blitt redusert 14 prosent siden 2015, går utviklingen for sakte.
– Skal bransjen lykkes med sitt mål om å kutte matsvinn med 30 prosent innen 2025, må det tas store grep og langt flere bedrifter må slutte seg til arbeidet, sier hun.