Mat på farten
Norges nordligste Jafs har åpnet dørene
KIRKENES: Den 8. desember åpnet Jerrick Sibayan og kona Xyza Sibayan sin virksomhet som franchisetakere hos Jafs i Kirkenes. I åpningshelgen var det full fart i butikken.
Dette blir den nordligste avdelingen til Jafs-kjeden, som i dag består av i overkant av femti fastfood-butikker fra nord til sør i landet. Til tross for krevende tider, kan kjeden vise til positive resultater selv om også de merker økte strømpriser.
Den første Jafs restauranten åpnet i Oasen i Bergen i 2001. Helt siden da har Jafs vært en landsdekkende fastfood-kjede med et felles basissortiment av gode kvalitetsprodukter.
Gatas beste
Hva tenker dere om denne nyåpningen i Kirkenes, som er den første i sitt slag i Finnmark?
– Vi er jo en landsdekkende kjede, så det er svært positivt at vi nå har åpnet i Kirkenes, sier kjedelederen i Jafs, Bernt Hagen, som raskt legger til;
– Det bor ikke like mye folk der nord som her i Oslo, men vi skal ikke være Norges beste. Vi skal være gatas beste – det er vårt mål.
Erfarne lokale drivere
Ekteparet er opprinnelig fra Filippinene, men de endte opp i Kirkenes da de hadde nære slektninger som jobber som sykepleiere i kommunen. Kona, Xyza Sibayan, kom til Kirkenes først da hun også er sykepleier.
I hjemlandet jobbet Jerrick i hotell- og restaurantbransjen. Han har også drevet restaurant i Norge og planleggingen av Jafs-åpningen startet allerede for to-tre år siden. På grunn av pandemien ble åpningen utsatt.
– Våre drivere i Kirkenes er lokalkjente, og det er absolutt en fordel når man skal drive en butikk som dette, sier kjedelederen.
En knallstart i åpningshelgen
I den nye Jafs-butikken som ligger i Hans Vaggers vei, vil ekteparet by på en miks av asiatisk, pasta og norsk mat, i tillegg til de som er Jafs-kjedens signaturretter som består av hamburger, pizza, baguett, milkshake, kebab, biffsnadder og kyllingsnadder. Allerede på åpningsdagen var det full fart i restauranten og det lover godt for videre drift.
– Det har vært full fart fra morgen til kveld siden vi åpnet butikken. I løpet av de tre første dagene hadde vi godt over 100 000 kroner i omsetning, og vi gikk faktisk tom for enkelte varer underveis og måtte legge inn nye varebestillinger. Det har vært så hektisk at de ansatte omtrent ikke rakk å ta seg noen pauser, sier Jerrick og Xyza på telefon fra Kirkenes.
Tilbakemeldingene fra kundene så langt er også gode;
– Alle kundene våre er veldig glade for at vi nå har etablert oss her. Mange velger å spise i lokalene, men vi har også mange som ringer inn og bestiller lunsj og andre måltider, legger de til før de må løpe for å betjene nye kunder.
Godt rustet for vekst
I de nyoppussede moderne lokalene har de plass til hele 50 gjester og staben består av 7 ansatte. Dermed er de godt rustet for å ta imot lokalbefolkningen i Kirkenes, som forhåpentligvis lar seg friste av den fyldige menyen. Kjedens motto er nemlig «fabelaktig fastfood».