Nyheter

Nicolay Bruusgaard avla plastløftet på vegne av Ringnes.

Ringnes, KIMs og BI vant Plastløfteprisen 2020

Ringnes vant i klassen "Beste eksempel på økt bruk av resirkulert plast i emballasjen" for å ha lansert Imsdalflasker laget av 100 prosent resirkulert plast. KIMs og BI ble hedret med Plastløftprisen i klassene for "design for gjenvinning" og reduksjon.

Publisert Sist oppdatert

De nye Imsdalflaskene reduserer Ringnes’ behov for «ny» plast til flasker med 550 tonn årlig.

- Dette er en pris vi i Ringnes er stolte av og som vi verdsetter høyt. Plast er en miljøvennlig og god emballasje, men bare dersom vi sørger for å samle den inn igjen etter bruk, resirkulere den og bruke den på nytt. Med Imsdalflasken har vi vist at det er mulig. Nå fortsetter vi med resten av porteføljen. Denne reisen har bare så vidt begynt. Plastløftet har bidratt til at det nå er et fantastisk plastløfteengasjement internt i Ringnes, sier kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard i Ringnes, fornøyd.

I de øvrige to klassene vant Handelshøyskolen BI Campus Oslo og KIMs resirkulerbare chipsposer.

Resirkuleringskonkurranse i chipshylla

Chipsposer har lenge vært en resirkuleringsnøtt. Aluminiumsfilm på innsiden, som sørger for at innholdet er sprøtt og ikke harskner, har gjort at posen er problematisk å resirkulere. Maarud, KIMs og Sørlandschips er alle med i Plastløftet.

Prisen for Design for gjenvinning gikk til Orcla Confectionery & Snacks Norge for de nye KIMs-posene i mono-materiale. I 2020 vil 10 millioner KIMs-poser kunne gjenvinnes til samme type plast igjen.

Halvert restavfall og doblet sortering

Plastløfteprisen for reduksjon gikk til ansatte og studenter på Handelshøyskolen BI Campus Oslo. På to år har de mer enn halvert restavfallet og doblet sorteringsgraden. Etter å ha byttet ut engangsplast med porselen og glass, har de spart over en halv million engangskopper.

I 2018 satte BI et mål om å kutte all unødvendig engangsplast og oppnå en materialgjenvinningsgrad på 65 prosent innen 2022.

- Vi er allerede godt på vei til å nå målet. For 2020 regner vi med et kutt på 1,2 millioner engangsartikler sammenlignet med tidligere år. I tillegg til engangskopper inkluderer dette servise, bestikk og lignende gjenstander, sier direktør for BI Facility Wenche Dahl.

Første konkurranse ut

Plastløftet til Grønt Punkt ble lansert tidlig 2019, og dette var den først kåringen av vinnere av de tre Plastløftekategoriene øke bruken av resirkulert plast, unngå unødvendig bruk av plast og designe for gjenvinning.

49 store norske bedrifter mottok diplom for å ha gjennomført Plastløftet. Ringnes var en av de første bedriftene som signerte Plastløftet. Bedriften har satt som mål at minst 50 prosent av plasten som benyttes skal være resirkulert innen 2025. I samme tidsperiode skal selskapet ha redusert den årlige bruken av plast med 1000 tonn.

(Kilde: Ringnes/Grønt Punkt Norge/BI)

Powered by Labrador CMS