Nyheter
Se alle bildene fra SMAK 2020
Over 25 700 besøkende tok turen til Norges Varemesse på Lillestrøm for å få inspirasjon og motivasjon. I 2017 var det 29 500 besøkende, og nedgangen ved årets messe tilskrives koronaviruset. Her får du noen smakebiter fra årets utstillere på Smak 2020.
Til tross for korona-frykt var det god stemning og mange fornøyde besøkende og utstillere. Flere har kommet igjen da de ikke rakk over alt på en dag.
Messegeneral Toril Engelberg er likevel fornøyd med årets messe, som ble arrangert i en krevende tid.
- Her rapporteres det om at store og gode kontrakter er inngått på SMAK 2020, sier hun.
De besøkende var nøye med håndhygiene, og selv om vi liker å håndhilse og gi hverandre en klem, var det ikke det som betyr mest på årets messe.
Her følger noen blinkskudd fra SMAK 2020:
FOODTECH: Fra venstre; Ole Bjørn Sundsdal, Christer Svarverud, Knut Aas og Espen Slottedalen viser hvor enkelt ferske bakervarer kan promoteres og frontes i butikk.
MIELE PROFESSIONAL: Fra venstre Lena Øksenberg og Cecilie Haraldsen viser oss hvor enkelt en oppvask kan utføres.
PRIMULATOR: Fra venstre; Jenny Andersson, Fredrik S. Thapper, Terje Mikaelsen og Lasse L. Olsen viser stolt frem siste nytt innen kaffemaskiner til både store og små drivere både i horeca- og conveniencebransjen.
STA FRESH STEPS: Eugenijs Dobrinins og Arturs Kravalis viser oss hvordan man enkelt kan strimle opp grønnsaker til salater og annen garnityr.
TERMO STORKJØKKEN: Salgssjef Espen Moa, Raymond Markussen og Chef Alexander Polk viser oss hvordan smarte ovner kan gjøre det enkelt på et hvert kjøkken.
LUBECO: Fra venstre; Bjørn Lundby, Erik Veier Olsen og Diskerud viser oss hvordan vi kan holde kontroll på renholdet i butikken.
MYHRVOLD-GRUPPEN: Øivind Brandt demonstrerer hvordan man enkelt kan lage «skrambled eggs» på rundt 20 sekunder. Dette er maskinen som virkelig kan tilføre ett nytt og spennende produkt på menyen.
LILLEBORG: Thor Inge Tinnesand byr på siste nytt på hygienefronten.
SANTA MARIA: Siri Eng byr på flere nyheter denne våren, blant annet en helt ny serie med barbecue sauser i nye klemmeflasker med spennende smaker som både kan brukes til burgere, salater og mange andre retter.
HENNIG-OLSEN: Alf Harald Stranden byr på deilig iskrem til de besøkende.
HENNIG-OLSEN: Trond Bannejee-Wøien viser hvordan den nye iskremen Mochi fint kan brukes som et spennende tilskudd i iskremdisken.
BAKO/NIC: Gro Jacobsen byr på mange spennende nye toppinger og fargerike kjeks til å lage den perfekte iskremvarianten denne sommeren.
VESTFOLD FUGL: Key account manager og kokk Robert Skaugum og Christine Sund byr på en spennende og ikke minst en resirkulert stand. På torsdag gikk de av med prisen for beste stand på SMAK 2020.
SYSTEMKJØP OG GO2GRILL: Den meriterte fastfood-dronningen Anne-Lise Sørensen fra Patricias Gatekjøkken ved Sætermoen i Troms byr på saftige gode angusburgere sammen med sine kolleger i fra Go2Grill. Køen tar aldri slutt!
DIPLOM-IS: Jan Erik Håkedal demonstrerer hvordan de besøkende enkelt kan lage en saftig boblevaffel med svalende iskrem. – Dette har blitt en skikkelig slager blant annet på Tusenfryd!
KANDA: Den velrenommerte Vestfold-bedriften Kanda er kjent for sine gode smaker og byr på flere spennende nyheter denne sesongen. Nå kommer de blant annet med egen serie med veganske dressinger. Fra venstre; Jan Petter Larsen, Bjørn Einar Islann, Inge Emil Magnussen, Eva Marcussen Kongelf og Øystein Hoff.
ONE SHOT: Bjørn Vidar Holtung i One Shot Norge og Steve Arston fra One Shot UK viser hvor enkelt man kan servere ekte italiensk iskrem året rundt.
NORSK KAFFEINFORMASJON: Bjørn Grydeland passer på at alt foregår riktig under NM i Kaffekunst som arrangeres under alle dager på SMAK 2020.
NM i KAFFEKUNST: Kreativ barista Sara Kandal deltar her i Brewers Cup på SMAK 2020.
NM I SUSHI: Haakon Hoseth ser til at NM i Sushi går riktig for seg under messedagene.
NM I SUSHI: Hirotoshi Ogawa som er toppsjef i World Sushi Skills Institute (WSSI) – og på mange måter hele verdens “Mr. Sushi”, her sammen med Vladimir Pak, viser hvordan årets deltakere skal servere sushi på.
FROGUT: Jerzy Pluta sier de nye sugerørene som er laget av strå tåler fuktighet langt bedre enn sugerør som er laget av papp. Nå leter de etter en distributør i Norge.
NORICE SEAFOOD AS: Thomas Hegge byr på deilig sjømat som egner seg utmerket i conveniencebransjen.
U.S. ICEPLACE: Fra venstre; Natalia Zyngiel, Jan Zyngiel og Dominik Zyngiel introduserer et helt nytt iskremkonsept i Norge.
SERGAS: Geir Arne Sjøenden demonstrerer hvordan den luktfrie frityren Fastchef Elite fungerer i praksis.
ROYAL GREENLAND: Hege Bjørgum og Espen Haakenstad i Royal Greenland byr på fersk sjømat i mange varianter.
FAST WINE: Tom Hovind sørger for god stemning i avdelingen for vin, sprit og sider under årets SMAK-messe.
RINGNES: Lars Aune og Thomas Fuløp fra Ringnes byr på smakfulle varianter av alkoholfri øl.
GO2GRILL: Anne Lise Sørensen og Katherin Hansen sørget for at ingen gikk hjem uten å ha smakt på en saftig burger.
JOH. JOHANNSON: Erik Kirkeberg byr på rykende varm kaffe fra Evergood.
KAFFA: James Winter sørger for at de besøkende får med seg de beste smakene på kaffefronten.
DRIFTSIKKER KOMMUNIKASJON: Fra venstre; David Grenthe, Helge Andresen og Per Joar Lorvik viser siste nytt på kasse og selvbetjeningskiosker.
JENSEN OG CO: Tommy Bratseth byr på Sproud som egner seg utmerket til kaffe.
MILLUM: Fra venstre; Amund Stramrud, Tiril Z. Bliksmark og daglig leder Bjørn Arskau i Millum og Matinfo sørget for god stemning der de besøkende kunne snurre lykkehjulet.
MIRROR BOOTH NORWAY: Fra venstre; Adelina Øverås og Sophia Butt sørget for at de besøkende fikk foreviget sitt besøk med et morsomt fotografi på årets messe.
NORSK KAFFEINFORMASJON: Marit Lynes har stålkontroll på årets konkurranser i NM i Kaffekunst.
NORTURA: Det var god stemning på Nortura sin stand under messedagene, fra venstre; Rita Eileen Nøstdahl fra FAB Adventures, Per Engen, kommersiell direktør i Nortura Jan Arstad og nasjonal salgssjef Kåre Storevik.
ORKLA FOODS: Fra venstre; Karen Petersen, Bjørn Hasle, Ingrid Margrete Dahl og Bente Smestad
SERVICEGROSSISTENE: Merete Raabe Frantsen byr på ferske råvarer til de besøkende. Her er hun sammen med Aleksander Nielsen og Helene Strand.
KASSE OG BUTIKKDATA AS: Jan Emil Gudem, Geir Hagen og Thomas Hassel byr på siste nytt fra Casio kassasystemer.
WAFFLE FACTORY: Frederic Leroy og Adriana Wisniecoska frister de besøkende med nystekte vafler og varm sjokolade.
SKODI REIN: Fra venstre; Grete Marit Sara og Sara Karen Anne Nilut frister med velsmakende snacks laget av reinsdyr.
TINGSTAD EMBALLASJE: Fra venstre bak Kristian Austad, Stian Myhren, Odd-Andreas Tjønnås, Arne Nordli, Niklas Jigberg og Andre Øyvåg. Foran Tonje Storeide og Berit Theresa Dawood.