Energistasjoner
Støtter Mental Helse Ungdom – samtale er sunt
Nå i førjulstiden bidrar alle som fyller drivstoff eller hurtiglader på Circle K-stasjoner i hele Norge med én krone til Mental Helse Ungdom (MHU) og deres viktige arbeid for bedre psykisk helse blant ungdom.
– Vi opplever det som svært meningsfylt å støtte arbeidet til Mental Helse Ungdom, og bidra til at unge kan få hjelp når de opplever tunge perioder i livet, sier Sverre Rosén, norgessjef i Circle K.
I desember 2020 ga Circle K 1,1 million kroner til Mental Helse Ungdom. Midlene ble øremerket deres hjelpechat, et svært viktig tilbud for unge som har behov for noen å snakke med. Chatten ble etablert under pandemien i 2020 og er et tilbud som stadig flere benytter seg av.
Siden pandemien startet er det dobbelt så mange unge i Norge som føler seg ensomme. Selv om samfunnet er på vei tilbake til «normalen», merker Mental Helse Ungdom fortsatt stor pågang fra unge som søker hjelp.
7 av 10 unge føler på ensomhet
– Mange sliter fortsatt med manglende mestringsfølelse og bekymringstanker. 7 av 10 unge føler på ensomhet og annenhver dag tar et ungt menneske sitt eget liv. Når utfordringene topper seg er det viktig å ha noen å snakke med. Støtten fra Circle K og deres kunder er med på å redde liv, gi unge nytt håp og mulighet til å søke den hjelpen de trenger. Deres engasjement for psykisk helse er et viktig bidrag for mer åpenhet og inkludering, sier Line Toft, kommunikasjons- og innsamlingssjef i Mental Helse Ungdom.
Det er andre året at Circle K bidrar med én krone hver gang kundene fyller drivstoff eller hurtiglader i ukene frem til jul. I år vil pengene som samles inn sikre at Mental Helse Ungdom kan holde hjelpechatten åpen i jule- og nyttårshelgen, og ut i 2022 og 2023.
Mental helse berører oss alle
Norgessjef Sverre Rosén forteller at Circle K har som hovedfokus å støtte organisasjoner og arbeid som retter seg mot «youth at risk». Han roser arbeidet som Mental Helse Ungdom gjør for ungdom som sliter.
– Vi har mange unge ansatte, og vi har voksne som har eller har hatt ungdom i huset. Vi vet at ensomhet og lav mestringsfølelse er noe som mange flere unge mennesker opplever nå, sammenliknet med for bare noen år siden. Vi mener derfor det er ekstra viktig å bidra til å sette temaet på dagsorden nå, både for våre ansatte og ute i samfunnet for øvrig. Det er ikke alltid like lett å se hvem som sliter og hvem som har det bra. Jeg tror vi alle kan bli enda flinkere til å bry oss og bruke tid på hverandre, avslutter Sverre Rosén.