Nyheter
Umami Arena: Hanen og Norsk Mat stiller med 38 produsenter av lokalmat
Næringsorganisasjonen Hanen og Stiftelsen Norsk har tilrettelagt for at hele 38 produsenter av lokal mat og drikke kan skal vise seg fram under Umami Arena.
Umami Arena arrangeres i Nova Spektrum 14. - 17 februar. Messen er viktig for alle som jobber med mat, og som er spesielt opptatt av lokal mat og drikke. På et helt eget område for lokalmat kan kokker og innkjøpere bli bedre kjent med småskala produsenter fra hele landet, skriver Hanen i en pressemelding.
Tre eksempler: En stor stand med «moderne» norsk spekemat, et eget område for norsk sider og en stand fylt med småskala ysterier.
Salg viktigere enn noensinne
– Det er viktigere enn noensinne å være fokusert på salg nå. Det å stå sammen med andre mindre lokalmatprodusenter er noe vi vet er både lærerikt og salgsfremmende. Vi har med oss et utrolig sterkt lag i år og er kjempestolte over det, sier Bernt Bucher-Johannessen, daglig leder i Hanen.
Nå ser Hanen og Stiftelsen Norsk mat fram til at lokalmatprodusentene skal kunne møte et profesjonelt publikum disse dagene.
Her er hele programmet for Umami Arena.
Mye sider og ost
Under paraplyen Siderlandet, som også er Norges eneste nettsted med oversikt over alle norske siderprodusenter, så stiller tolv produsenter fra Hardanger, Rogaland, Telemark og Sogn. Her kan innkjøpere og kokker møte produsentene, smake ulike typer sider og lære mer om å kombinere sider og mat.
Ostelandet, som er nettstedet for all norsk ost, er også representert med eget område, der du finner etablerte gårdsysterier som Tingvollost, Eggen gardsost og Valdresmeieriet, men også mindre kjente og nyere ysterier som Hardanger Bygdeysteri, Snertingdal ysteri og Rygge meieri.
Samler spekematen
Hanen og Norsk Mat samler også et nettverk av spekematprodusenter på lokalmatområdet. Her finner er du Ask, Tind, Nyyyt, Haugen gardsmat og Indre Oslo Matforedling, som alle satser på å utvikle håndverket.
Smak og lær
Hanens mat- og drikkefestival Matlarm inviterer til smakinger og masterklasser under Umami. Her er kokker og pommelierer koblet sammen med produsentene fra Ostelandet, Siderlandet og Ny Norsk Spekemat. Totalt vil det holdes 16 slike masterklasser under Umami.