Papirutgaven

Foto: IStock/Maria Sbytova

God jul og godt nyttår!

Nok en gang har vi vært igjennom et tøft og krevende år, og regjeringen har satt inn nye nasjonale tiltak. Vi lever i usikre tider, likevel har dere klart å bevise hvor viktig vår bransje er.

Publisert Sist oppdatert

Heldigvis gjør mange av dere god butikk i disse dager, og med det pågangsmotet dere har, er jeg sikker på at vi får et godt år også i 2022. Dere kan virkelig være stolte av dere selv og alle deres bransjekolleger.

I denne utgaven har vi fokus på varme drikker, kaffe og søte fristelser på farten. MIX Milkbar åpner nå en ny pilot, der de satser fullt og helt på iskrem, milkshake og donuts hele året. Det blir spennende å følge utviklingen her, ikke minst siden vi ser stadig nye rendyrkede konsept-butikker dukker opp i hele Norge.

Nordmenn ligger i verdenstoppen på kaffeforbruk. Vi har tatt en nærmere titt på hvilke avtaler vår bransje tilbyr. Det kommer kanskje ikke som en overraskelse at svart kaffe fortsatt ligger på salgstoppen i Norge. På side 18 til 21 kan du lese mer om de ulike avtalene i Norge.

I Sverige har Reitan Convenience satset på nok en ny linje for convenience-butikker. Hos PBX i Stockholm er det bærekraft og miljø som står øverst på agendaen, uansett om det handler om utvalg av varelinjer, bekledning hos personalet eller emballasje. Vil de lykkes med det de kaller fremtidens convenience-konsept?

Ved Circle K i Seljord har nestoren Kjell Birger Teigen gjort seg bemerket med særdeles god kundeservice. I 2019 ble han kåret til Best på kundeservice i Norge, og det er ikke uten grunn. Les hva som skal til for å lykkes på side 24.

I årets siste utgave har vi snakket med toppsjefen i Reitan Convenience i Skandinavia og Baltikum, Mariette Kristenson. Hun har virkelig gått gradene internt, og er helt klar på hva som skal til for å møte kundenes fremtidige behov. Hun spør alltid; Hvordan kan vi gjøre oss mer relevante for kundene?

Til sist får du som alltid gode råd og tips til hvordan du som leder kan lykkes med oppgavene.


Ha en riktig god og varm julefeiring, så sees vi igjen i 2022.

Karine Hildonen Henriksen,

Redaktør

Powered by Labrador CMS