Produktnytt

Her er viddas svar på Parmaskinke

– Nå kan du spise lekkert reinsdyrkjøtt som spekemat – et nytt produkt som kan konkurrere med det beste av speket kjøtt fra Spania og Italia.

Publisert Sist oppdatert

Rein speket biff er tynne skiver reinsdyrkjøtt fra dyr som har gått og beitet fritt på Finnmarksvidda. Hver reinflokk har sin egen smak alt etter hvor dyrene har beitet, og måten spekebiffen er fremstilt på gir den også en helt særegen smak.

Eksklusivt og smaksrikt

– Reinsdyrkjøtt er i seg selv noe av det mest eksklusive og smaksrike du kan kjøpe i butikk, og nå har vi et produkt som kan måle seg med det beste av ulik europeisk spekemat av høyeste kvalitet, som Parma fra Italia og Serrano fra Spania, sier Are Smuk Figved, administrerende direktør i Finnmark Rein.
Rein speket biff er perfekt både som snacks, pålegg eller som en lekker forrett.

Tradisjonsrik mat

Tørket reinsdyrkjøtt er tradisjonsmat blant reineiere i Finnmark, der måten å gjøre kjøttet lagringsdyktig på har vært tradisjon i hundrevis av år.
Speket biff fra rein er en sjelden delikatesse som er klar til å nytes i lekre, syltynne skiver rett fra pakken. Et godt serveringstips er å la kjøttet ligge i romtemperatur i rundt et kvarter – det hever smaken enda mer og gjør det enklere å skille skivene fra hverandre.

Rein speket pølse

Ønsker du å komplementere spekefatet med mer reinsdyrkjøtt, får du også speket pølse fra Finnmark Rein.
– Denne er laget etter en tradisjonell samisk oppskrift, og inneholder ekstra mye reinsdyrkjøtt, forteller Figved.
Rein speket pølse er supert som turmat, pålegg eller snacks.

Powered by Labrador CMS