Annonse
Fra GRESS Messen 2020. Foto: GRESS Gruppen

GRESS Gruppen flytter milliardavtale

GRESS Gruppen AS skriver historisk grossistavtale med Reitan Handel. Avtalen har en estimert verdi på NOK 3-4 milliarder over fem år.

På vegne av medlemmer som Scandic Hotels, Radisson, Compass Group, Hurtigruten, Gate Gourmet, Torghatten, Olden Fjordhotel, O’Learys og Norlandia Hotel Group, forhandler GRESS Gruppen frem innkjøpsavtaler på matvarer. Hittil har de kjøpt alt hos Norgesgruppen. Etter en strukturert anbudsprosess over to år, flytter de nå innkjøpene over til Reitan Handel.

– GRESS Gruppen er storhusholdningenes innkjøpsorganisasjon. Vårt mandat er å skaffe våre medlemmer best mulig pris og kvalitet. Reitan Handel var best på et sett med kvantitative og kvalitative elementer. De har overbevist oss om at de kan levere det fullsortimentet våre medlemmer skal ha til en riktig pris, sier administrerende direktør i GRESS Gruppen, Tor Tennvassås.

Selskapene som produserer varer for storhusholdningene, er de samme som leverer varer til dagligvarehandelen. Slik kan avtalen også få betydning for konkurranseforholdene i dagligvaremarkedet. Hittil har bare Norgesgruppen og Servicegrossisten levert fullsortiment til storhusholdninger, det være seg restauranter, hoteller, kaféer, kantiner eller institusjoner.

– GRESS Gruppen har hatt et langt og godt samarbeid med Norgesgruppen. Samtidig er vi nå glade for å styrke konkurransen i markedet. Innkjøpsmarkedet for storhusholdninger har vært dominert av én aktør. Når vi nå velger Reitan etter en omfattende anbudsprosess, sprer vi markedsmakten. Mer konkurranse og større valgfrihet vil lønne seg, både for storhusholdningsbransjen og sluttbrukerne, sier Tor Tennvassås i GRESS Gruppen.

- Avtalen med GRESS bekrefter vår satsing og inntreden i et nytt og attraktivt marked for Reitan Handel. Vi vil tilby en kundetilpasset varestrøm med forutsigbarhet og åpenhet fra leverandør til brukersted. Dette er godt nytt for leverandører, for GRESS, for Reitan Handel og for kunden – vår øverste sjef, sier Ole Robert Reitan, adm.dir. i Reitan Handel.

 

Annonse
Annonse
Annonse