- Om man skal komme seg rundt omkring i landet trengs det ladepunkter på veldig mange små plasser, noe som allerede har vært en utfordring med tradisjonelle bensinstasjoner, sier Montas nye Norgessjef, Emma Wallin.

 

 

Vil løse ladermangelen i Norge

Publisert: 25. oktober 2021 kl 11.30
Oppdatert: 26. oktober 2021 kl 01.53

Ifølge Elbilforeningen anslås det at det må bygges 1250 nye ladestasjoner i Norge hvert år for å holde tritt med ladebehovet. I dag er det stor variasjon i antallet ladere i hvert fylke, spesielt om man er utenfor de store byene – dette ønsker Monta, med den nye Norgessjefen, Emma Wallin, å løse.

 – Det som gjør Norge til et utfordrende land når det kommer til lading av elbiler, er de store avstandene. Om man skal komme seg rundt omkring i landet trengs det ladepunkter på veldig mange små plasser, noe som allerede har vært en utfordring med tradisjonelle bensinstasjoner, sier hun.

– Vi har et mål om å bistå Norge i ladeinfrastrukturen, og få den opp på et nytt nivå. Det er allerede en høy andel av elbiler i Norge, og da må infrastrukturen følge etter om de skal nå sitt eget mål om å aldri har mer enn 120 kilometer mellom ladestasjonene, sier hun.

Wallin forklarer at Monta-appen ønsker å knytte både privatpersoner, bedrifter og montører sammen. Selskapet ønsker også at flere selskaper skal enten dele av eksisterende ladepunkter, eller ønske å sette opp flere.

– Veldig mange selskaper vil i årene fremover ha bygget ladestasjoner til ansatte eller gjester. Vi kan hjelpe disse til å kapitalisere å disse ladepunktene når de ikke er i bruk ellers. På den måte kan for eksempel en liten bedrift i Trysil ha stengt for ekstern lading frem til 17, så åpne opp for offentligheten når de ansatte har gått hjem. Det er vinn-vinn for alle, sier Wallin.

Siden oppstarten i Danmark desember 2020, har Monta allerede gått inn både Storbritannia, Sverige, Tyskland, og Frankrike. Totalt har de nå over 150.000 ladepunkter i Europa.

 

Saken fortsetter under annonsen

 

Ledige stillinger – Conveniencejobb