Nyheter

Köftebilen, som serverer tyrkiske kjøttretter, ble i 2013 den første bilen i Sverige som fikk food truck-bevilling.

Rullende råvarer smakfull svensk trend

Den mobile mattrenden brer seg nå i Sverige. Fra de mange food truckene som har rullet inn i svenske byer, kan alle få seg en kulinarisk opplevelse midt på gata for en rimelig pris.

Publisert Sist oppdatert

De små lastebilene og vognene som står parkert på torg og gatehjørner, omgitt av damp og duft som får magen til å rumle og tennene til å bade i vann. Disse rullende restaurantene har gått rett hjem hos sultne svensker!

Ikke nytt fenomen

Food trucks kjøretøy som er utstyrt for å lage og selge mat er på ingen måte et nytt fenomen. Allerede på 40-tallet ble gatemat ekspedert fra biler og vogner. Men det som er nytt, er kvaliteten. Nå er det ikke lenger kaloribomber og slappe pølser som blir langet ut av luka, men sunn og lokal gourmetmat av ypperste klasse.

Köftebilen ble i 2013 den første bilen i Sverige som fikk food truck-bevilling i Stockholm. Her serveres biffer laget av lam- og oksekjøtt på tyrkisk brød eller i bagetter, samt den tyrkiske yoghurtdrikken ayran.

Göteborg

Göteborg satser stort på food trucks, og på kort tid har mange velduftende biler og vogner fått tillatelse til å rulle rundt i byen, blant annet på Gustav Adolfs Torg, Kungstorget og Lindholmen. Visjonen er å tilby nærprodusert, miljøvennlig gatemat med stort mangfold smaksmessig, så her finner du ceviche fra Peru side om side med luksusburgere og taco. I lukene står ambisiøse kokker og matentusiaster som vil skape matkunst på en tilgjengelig og rask måte, og samtidig ta vare på naturen.

Malmö

I 2013 gikk Nordens første street food-konferanse i Malmö for å utvikle den nordiske street food-kulturen. I dag er flere food trucks på hjul i Malmö og bidrar til å live opp bybildet med et mangfoldig mattilbud.

Powered by Labrador CMS