Annonse

Bensinstasjoner

Bensinprisen opp 15 prosent det siste året

Snittprisen på bensin var i august 17,15 kroner literen. Det er 15 prosent høyere enn for et år siden.

Lavere salg av drivstoff i august

Ferske tall viser at det totale salget av bilbensin og autodiesel landet på 354 millioner liter ifølge SSB. Det er en nedgang på 2,5 prosent sammenlignet med samme måned i 2020.

ElbilLadeplassene må bli som bensinstasjoner

I august valgte syv av ti nybilkjøpere elbil. Så langt i år har det rullet nær 300 nye elbiler ut på veiene hver eneste dag. – Skal folk oppleve elbil som et godt alternativ må det bli enklere og mer komfortabelt å lade bilen.

Stor drivstofflekkasje i Tyristrand

Store mengder drivstoff lekket fra en XY-stasjon i Tyristrand i Ringerike på fredag. To personer ble evakuert på grunn av eksplosjonsfare. Situasjonen er under kontroll.

FNBlyholdig bensin er historie

Det selges ikke lenger blyholdig bensin på det globale markedet, erklærer FN, som kaller det en stor milepæl i klimakampen.

Eldre mann omkom i vaskehall

Vestfold: En mann i slutten av 70-årene omkom i en klemulykke i Hof i torsdag ettermiddag.

SSBØkt bensinsalg i juli

I juli ble det solgt 114 millioner liter bilbensin. Det er en økning på 3,6 prosent sammenlignet med samme måned i 2020, viser nye tall.

Høye bensinpriser varer trolig utover sommeren

Noen steder i Norge må man nå betale over 19 kroner for bensin og 17 kroner for diesel. Trolig vil det ta tid før prisene synker igjen.

Bensinsalget økte i mai

I mai ble det solgt 323 millioner liter bilbensin og autodiesel. Det er en økning på 4,2 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, viser nye tall fra SSB.

LEDERTALENTER. Både Kristin Olsen Antal-Karlsen, Kristian Bertelsen og Mattias Høiland har gjort lynkarriere i Circle K etter å ha fullført selskapets talentprogram. Foto/montasje: Circle K Norge

Leter etter neste generasjons stasjonsledere

I 18 år har Circle K Norge sendt utvalgte stasjonsmedarbeidere gjennom sitt populære talentprogram. Nesten 7 av 10 av de som har fullført talentprogrammet jobber fremdeles i selskapet. Nå er de på jakt etter nye ledertalenter.

Illustrasjonsfoto: Pexels.com

BiodrivstoffBidro til redusert klimagassutslipp tilsvarende 600 000 personbiler

Nye tall fra Miljødirektoratet viser at fornybarandelen i bensin og diesel bidro til å redusere klimagassutslippene fra den norske transportsektoren med 1,2 millioner tonn CO2 i 2020. Avfall er ikke bare søppel lenger; 2/3 av biodrivstoffet som ble brukt i Norge er produsert av avfall og rester.

Høyeste bensinpris på over et år

Bensinprisen i mars lå i snitt på 15,59 kroner literen. Det er den høyeste snittprisen siden februar i fjor og den høyeste marsprisen noensinne.

Dømt for ran og voldtekt på bensinstasjon i Skien

En 22 år gammel mann er i Nedre Telemark tingrett dømt til sju år og seks måneders fengsel for voldtekt, ran og narkotikaforbrytelser.

Her er tiltakene i kommunene på Østlandet

Utbruddet av den muterte virusvarianten i Nordre Follo førte lørdag til strenge nedstenginger i ti kommuner i Oslo-regionen. Søndag ble nye tiltak for ytterligere 15 kommuner lagt fram.

Ølsalg på bensinstasjon fikk ikke flertall

Fremskrittspartiets forslag om å tillate ølsalg i kiosker og på bensinstasjoner ble stemt ned i Stortinget.

Mindreårig siktet for ran i Stjørdal – saken henlegges

En person som er under 15 år, og dermed ikke strafferettslig ansvarlig, er siktet for et ran av en bensinstasjon i Stjørdal onsdag 13. januar. Politiet henlegger saken.

Frp frykter kraftig økt bensinpris

Bilorganisasjoner beregner at regjeringens nye klimaplan kan presse pumpeprisen kraftig opp. Frp er bekymret.

Convenience solgt til Magne Lerø

Medier og Ledelse overtar fagbladet Convenience som retter seg inn mot kiosker, bensinstasjoner, gatekjøkken og serveringssteder som leverer mat på farten.

Circle K E18 Bamble kåret til «Most important store of 2020»

Seks måneder etter åpningen ble det topp moderne veiserviceanlegget Circle K E-18 Bamble kåret til «Årets viktigste butikk» under Shop Talk LIVE i regi av Global Convenience Store Focus. Dette er en stor annerkjennelse i en bransje i rivende utvikling.

- Ingen skal måtte ta tissepausen bak bilen sin

7 av 10 langtransportsjåfører opplever stengte toaletter langs veien, og ofte er bensinstasjonenes toaletter de eneste som er åpne gjennom vinterhalvåret. Virke Servicehandel er bekymret for at flere sjåfører i fremtiden må ta tissepausen bak bilen sin, og ber myndighetene om hjelp.

- Skuffende avgiftsøkninger på flere områder

Regjeringen la tidligere i dag frem sitt statsbudsjettforslag for 2021. På flere områder går regjeringen inn for avgiftsøkninger som ikke fremmer interessene til kiosk- og bensinstasjonsnæringen. Samtidig er det også gode nyheter i neste års budsjettforslag.

Rekordsommer for bransjen!

Sommer 2020: Nordmenns ferievaner har bidratt til å gi bensinstasjonsnæringen et positivt løft i sommer etter en økonomisk utfordrende vår.

Samferdselsminister Hareide åpnet Norges største Circle K

Fredag 3. juli åpnet samferdselsminister Knut Arild Hareide den nye og topp moderne Circle K-stasjonen med døgnhvile- og rasteplass i Bamble. Veiserviceanlegget er bygget for å møte dagens og fremtidens krav, det ligger sentralt plassert langs E18 i Telemark og er med sine 36 mål landets største.

Vil gjøre bensinstasjonen om til det nye postkontoret

Stasjonskjeden Circle K Norge inngår post- og pakkeavtaler med både Helthjem og Posten Norge. Samtidig bestiller hjembundne nordmenn stadig flere pakker.

Vil endre matvanene på veien

6 av 10 nordmenn sier de vil spise mindre kjøtt for å redusere klimagassutslippene, men kun 3 av 10 av lastebilsjåførene sier det samme. Det ønsker en av Norges største bensinstasjonskjeder å gjøre noe med.

Nå blir det full veibruksavgift på alt biodrivstoff

I fjor høst ønsket regjeringen å innføre full veibruksavgift på alt biodrivstoff fra 1. januar. Dette ble stanset av Stortinget og utsatt i et halvt år. Fra 1. juli innføres avgiften for fullt. Dette er et stort tilbakeslag for miljøvennlig tungtransport, ifølge Circle K.

Satser på pakkehenting på stasjon

PAKKE PÅ STASJON. Avtaleansvarlig Øyvind Bredland hos Circle K Norge og daglig leder Bekim Istrefi ved Circle K Brynseng i Oslo gleder seg til å tilby pakkehenting på stasjon.

Virke Servicehandel: - Vær sjenerøs, finansminister!

En ny beregning viser at under 10 prosent av alle bensinstasjoner er i stand til å håndtere et omsetningstap på 40 prosent i mars og april, selv når det justeres for en sterk reduksjon i utgiftene i samme periode. Nå oppfordrer Iman Winkelman i Virke Servicehandel finansministeren til å være sjenerøs.

Ni av ti frykter for bransjens fremtid

Dersom dagens situasjon fortsetter frykter bensinstasjonene for bransjens fremtid, det viser tall fra Virke Servicehandel. Mange frykter at store deler av næringen ikke vil overleve melder borsen.no.

10 tips for bedre likviditet

VIRKE: Dagens rundspørring blant servicehandelskjedene viser at mange er i gang med å permittere egne medarbeidere og redusere åpningstidene. Med lavere omsetning vil neste fase dreie seg om tiltak som sikrer tilstrekkelig likviditet til krisen er over. Her får du 10 gode tips fra Iman Winkelman.

Bratt omsetningsfall, men bensinstasjonskjedene sikrer tilgang på drivstoff og hurtiglading

Koronakrisen medføre store utfordringer for bensinstasjonsnæringen. Enkelte opplever et fall på opp mot 40 prosent. Mange forhandlere er i gang med å permittere egne medarbeidere, og flere stasjoner vil om kort tid redusere åpningstidene eller bli nattestengt. Bransjen går samtidig ut med en tydelig forsikring om at kundene fortsatt vil ha tilgang til drivstoff og hurtigladetilbud gjennom koronakrisen.

VIRKE SERVICEHANDEL: Koronakrisen eskalerer kraftig

I løpene av de siste dagene har antall henvendelser til Virke eksplodert. Handel- og tjenestenæringen rammes hardt av korona-krisen. Mange små virksomheter i servicehandelen har begrenset evne til å overleve en langvarig nedstengning av samfunnet.

Ansatte i matvare- og drivstofforsyningen har kritiske samfunnsfunksjoner

Nærings- og fiskeridepartementet har avklart hvilket personell med viktige roller i kritiske samfunnsfunksjoner innenfor matvareforsyningen og drivstofforsyningen som skal få barnehage- og barneskoletilbud til sine barn.

Servicehandelen rammes hardt av "shut down"

KOMMENTAR AV IMAN WINKELMAN I VIRKE SERVICEHANDEL: Korona-krisen eskalerer time for time og skaper stor usikkerhet for både næringslivet og forbrukerne. På ettermiddagen den 12. mars kom myndighetene med nye restriksjoner som ytterligere forverrer konsekvensene av virusutbruddet for norsk servicehandel.

Kraftige tiltak trengs for at næringslivet skal overleve korona

En fersk medlemsundersøkelse fra Virke viser at 46 prosent av virksomhetene opplever nedgang i etterspørselen. Situasjonen er kritisk for handelsnæringen, rådgivningsbransjen, kultur og arrangement, reiseliv og trening. – Om ikke store deler av norsk næringsliv skal gå over ende trenger vi kraftige tiltak som iverksettes umiddelbart, sier Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke.

- Nå må regjeringen vurdere andre tiltak!

Regjeringens ekspertutvalg la i formiddag frem sin rapport om prisdiskriminering. Ekspertene som har utredet spørsmålet om forbudet mot prisdiskriminering konkluderer med at et forbud ikke er hensiktsmessig. Virke Servicehandel mener regjeringen nå må bruke tid på å se på hvilke andre tiltak som står i veien for økt konkurranse i det samlede dagligvaremarkedet. Et av tiltakene som bør utredes er en oppheving av dagens forbud mot at kiosker og bensinstasjoner kan søke om salgsbevilling for alkoholsvake drikker, slik at denne bransjen kan konkurrere på like vilkår med dagligvarebransjen. 

Dagligvarer trekker opp prisene på engrosvarer

Fra 4. kvartal 2018 til 4. kvartal 2019 har prisindeksen for engroshandel hatt en vekst på 2,1 prosent melder SSB. Den største bidragsyteren til veksten i totalindeksen er engroshandel med nærings- og nytelsesmidler, som blant annet omfatter mat og drikke, samt tobakk og alkohol.

Disse bruker mest penger på bensinstasjonene

Kiosk, bensin og servicebransjen er en viktig sysselsetter over hele landet, med nær 15 000 medarbeidere. I en fersk fylkesoversikt kommer det frem at folk i Oppland, Finnmark og Hedmark er de som bruker mest penger på bensinstasjonene.

Sterk nedgang i bil- og drivstoffavgiftene

De innbetalte avgiftene på drivstoff og motorvogner har siden toppåret 2013 blitt redusert med 11,5 prosent. Samtidig har de bruksavhengige avgiftene har økt med 4,3 prosent siden 2013, tilsvarende 846 millioner kroner melder SSB.

Nektet burger på bensinstasjon - forsynte seg av matvarer

PORSGRUNN: En beruset mann i femtiårene ble onsdag kveld nektet å kjøpe burger da kortet ble avvist. Da tok han løs på bensinstasjonens andre matvarer melder lokalavisa Varden.

Etterforsker drivstoffmarkedet

Konkurransetilsynet åpner etterforskningssak i markedet for drivstoff. Etterforskningssaken er opprettet på bakgrunn av funn i tilsynets kontinuerlige markedsovervåkning i dette markedet.

YX Bjorli er årets selveier i YX-kjeden

Laila Irene Brøste er butikksjef på Norges beste YX stasjon. Fredag kveld ble stasjonen på Bjorli kåret til årets beste selveier 2018 under YX Forhandlerforum sitt årsmøte.

Esso dropper palmeolje i drivstoff

Esso har sikret tilgang på biokomponenter som vil sørge for at de når innblandingskravet på 12 prosent for 2019 uten bruk av palmeolje.

Drivstoff og brensel trekker opp prisene for engroshandel

Fra 4. kvartal 2017 til 4. kvartal 2018 har prisindeksen for engroshandel hatt en vekst på 4,7 prosent. Prisvekst på drivstoff og brensel bidro mest til økningen melder SSB.

Samarbeid som byr på store rabatter

Markedslederne Abax og Circle K slår seg sammen for å gi kundene drivstoffrabatter og andre fordeler på alle Circle K stasjoner i Norge, Sverige og Danmark.

Coca-Cola skifter ut fossile firmabiler

Nå skifter Coca-Cola ut 100 fossile firmabiler med elbilen Opel Ampera-e. Dette er en av de største enkeltbestillingene av elektriske personbiler i Norge. Samtidig investeres det i 176 elbil-ladere ved selskapets hovedkontor utenfor Oslo.

Slik lader elbileierne

De fleste elbileierne lader hjemme til daglig, men stadig flere benytter seg av hurtiglading.

Så mye sparer du på å kjøre elbil

En husholdning med to fossilbiler kan spare minst 20.000 kroner i året på drivstoff ved å bytte til elbiler. De som kjører langt, sparer enda mer.

TINE vurderer egen kraftproduksjon i møkkaselskap

TINE vurderer å etablere eget biogasselskap som med kumøkk skal lage drivstoff og energi til selskapets biler og meierier. Lønnsomhet og miljøfordeler kan bli betydelige, viser en rapport fra konsulentselskapet Rambøll.

Er det billigst å fylle bensin mandag morgen?

FORBRUKERPÅSTAND - FAKTASJEKK: Faktisk.no og NRK Forbrukerinspektørene har sjekket påstandene om at det er billigst å fylle drivstoff på mandag morgen, etterfulgt av søndag og torsdag formiddag.

Drivstoffsalget flater ut

Foreløpige tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at salget av drivstoff til veitrafikken har flatet ut, og er på samme nivå som i 2016.

YX lanserer bensin med fornybart innhold

Om Preem Evolution Bensin

ASKO åpner hydrogenstasjon i Trondheim

I dag åpner ASKO en ny hydrogenstasjon ved Tiller. Hydrogen skal framstilles lokalt, med energi fra bl.a. 9000 m2 solceller på taket til ASKO MIDT-NORGE. Hydrogen skal brukes som drivstoff for lastebiler, biler og trucker i egen virksomhe

Setter ned bensinprisen med en krone

Bensin- og dieselprisene i Norge svinger hyppig som følge av lokale priskriger, men ikke alle kan dra nytte av priskrigene. Flertallet av norske bilister ønsker å fylle drivstoff når det passer dem best, fremfor å styre etter bestemte dager der prisen er lav.

Fortsatt nedgang i detaljhandelen

Omsetningsvolumet til detaljhandelsbedriftene gikk ned med 0,8 prosent fra august til september i år, viser sesongjusterte tall. Dette skjer etter en nedgang på 0,6 prosent fra juli til august

Her forsvinner den siste Statoil-stasjonen

Landets første Statoil-stasjon blir også den aller siste. Nå er røde og hvite Circle K-skilt på plass på stavangerstasjonen Forus. Men den trofaste Egeland-familien som har drevet stasjonen i 30 år drar imidlertid ingen steder.

Nedgang i salg av bensin og diesel

Samlede tall for salg av petroleumsprodukter for februar 2017 landet på 598 millioner liter, det tilsvarer 39 millioner liter mindre enn i februar 2016 melder SSB.

Første norske bensinstasjon med solkraft

Oslo: I løpet av våren blir Circle K Økern i Oslo landets første bensinstasjon med solceller på taket. Solkraften skal blant annet gå til lading av elbiler.

Nok et rekordresultat for Reitangruppen

Rendyrkning og effektiv drift gjør Reitangruppen mer solid enn noen gang. Omsetningen ble NOK 89 mrd., en økning på NOK 3,7 mrd. fra 2015. Resultatet for 2016 er bedre enn noensinne, både innen handel og eiendom.

Shell har kåret sine beste

Nina Sandnes fra Nordkisa i NS Stasjonsdrift, ble under Shell Awards i Budapest i helgen kåret til Årets Retailer i de norske Shell-kjeden. Årets regionsjef ble Vidar Eiklid fra Maura og Christer Haugsveen fra Løten "Årets stasjonsmedarbeider".

Annonse
Annonse
Annonse