Annonse

Energistasjoner

Har kvernet mer enn 600 tonn kaffe langs norske veier

De siste to årene har det gått med hele 636 tonn kaffebønner på Circle K-stasjoner over hele landet.

Circle KStøtter Mental Helse Ungdom – samtale er sunt

Nå i førjulstiden bidrar alle som fyller drivstoff eller hurtiglader på Circle K-stasjoner i hele Norge med én krone til Mental Helse Ungdom (MHU) og deres viktige arbeid for bedre psykisk helse blant ungdom.

Rosa sløyfe-aksjonHar samlet inn 36 millioner kroner

I løpet av 10 år har stasjonene til Circle K samlet inn om lag 36 millioner kroner til Rosa sløyfe. I år var det en stasjon i en østlandskommune med 6595 innbyggere som samlet inn aller mest i hele Norge.

Circle K Kongsbergporten- Kundene har tatt oss meget godt imot

Forbifarende og lokalmiljøet har tatt meget godt imot Circle Ks nye flaggskip på Kongsbergporten, landets første energistasjon der hurtigladerne har byttet plass med drivstoffpumpene.

ElbilLadeplassene må bli som bensinstasjoner

I august valgte syv av ti nybilkjøpere elbil. Så langt i år har det rullet nær 300 nye elbiler ut på veiene hver eneste dag. – Skal folk oppleve elbil som et godt alternativ må det bli enklere og mer komfortabelt å lade bilen.

NyåpningEt bidrag for Trondheims klimasatsning

SHELL KLETT: - Denne energistasjonen er et svært viktig bidrag i Trondheims klimasatsning, sa ordfører Rita Ottervik i Trondheim da hun stod for den offisielle åpningen av Shell Klett.

– Drivstoffbransjen vil gjøre virkelighet av en stor omstilling

Sveriges tidligere statsminister, som nylig ble valgt til styreleder i Drivkraft Sverige, tror på fornybart drivstoff som en viktig del av løsningen.

Ny undersøkelse: Momsfritak viktigst for at vi velger elbil

Hele 80 prosent av elbilistene sier momsfritak er den aller viktigste elbilfordelen. Det viser den store spørreundersøkelsen «Elbilisten 2021».

ElbilLading bestemmer ferieruta

Rekkeviddeangst påvirker hvor elbileierne legger ferieturen, viser ny undersøkelse.

LEDERTALENTER. Både Kristin Olsen Antal-Karlsen, Kristian Bertelsen og Mattias Høiland har gjort lynkarriere i Circle K etter å ha fullført selskapets talentprogram. Foto/montasje: Circle K Norge

Leter etter neste generasjons stasjonsledere

I 18 år har Circle K Norge sendt utvalgte stasjonsmedarbeidere gjennom sitt populære talentprogram. Nesten 7 av 10 av de som har fullført talentprogrammet jobber fremdeles i selskapet. Nå er de på jakt etter nye ledertalenter.

Det burde vært flere hurtigladere langs veiene mener NAF.

Økt fare for ladekø langs vei

Det er kommet 29 000 nye elbiler på veiene så langt i år. - Med stadig økende elbilsalg øker faren for ladekøer langs veiene til sommeren, advarer Nils Sødal i NAF.

Skuffende om ladeinfrastruktur

Uten ambisiøse planer for ladeinfrastruktur vil Norge neppe nå målet om en elektrifisert bilpark. Fortum mener det er det skuffende at regjeringen ikke er mer konkrete i nasjonal transportplan 2022-2033.

Norske bensinstasjoner: For dyrt å bygge hurtigladere

NTB: Bensinstasjonene nøler med å satse på hurtigladere, fordi det krever store ulønnsomme investeringer.

Nå kommer hurtigladernettet i Namdal og Nordland

Utbyggingen av hurtigladere i Namdalen og Nordland skyter nå fart. Enova gir 14,8 millioner kroner i støtte til Helgeland Kraft Vannkraft AS og BKK Elektrifisering AS for etablering av i alt 12 ladesteder i regionen.

Circle K kunder har reddet 200 000 måltider

Ved hjelp av en populær app for å redde overskuddsmat har Circle K-kunder over hele landet kjøpt 200 000 poser med mat.

Convenience solgt til Magne Lerø

Medier og Ledelse overtar fagbladet Convenience som retter seg inn mot kiosker, bensinstasjoner, gatekjøkken og serveringssteder som leverer mat på farten.

Nybilsalget elektrifiseres: Det selges ti ganger så mange elbiler som dieselbiler

Nå selges det mer enn ti ganger så mange elbiler som dieselbiler hver måned. NAF frykter for ladekapasiteten langs veiene.

Elbilistene var på norgesferie

En fersk undersøkelse fra NAF viser at 12 prosent av de som brukte bilen på norgesferien i sommer, kjørte elbil. - Dette stemmer overens med andelen elbiler. Så elbil har definitivt blitt en feriebil også, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Trenger høyere elbilsalg

I juli endte elbilandelen i nybilsalget på 45,1 prosent, viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken. - Vi burde passert 50 prosent markedsandel med god margin, sier Unni Berge, kommunikasjonsleder i Norsk elbilforening.

Tomme bilbatterier skaper trøbbel på sommerveiene

Det er ikke slik mange tror, at starttrøbbel på bilen på grunn av bilbatteriet er et vinterfenomen. - Vi har nok å gjøre med å få liv i strømløse startbatterier om sommeren. Halvtomme batterier liker ikke sommervarmen spesielt godt, sier Nils Sødal i NAF.

Samferdselsminister Hareide åpnet Norges største Circle K

Fredag 3. juli åpnet samferdselsminister Knut Arild Hareide den nye og topp moderne Circle K-stasjonen med døgnhvile- og rasteplass i Bamble. Veiserviceanlegget er bygget for å møte dagens og fremtidens krav, det ligger sentralt plassert langs E18 i Telemark og er med sine 36 mål landets største.

ABB lanserer kompakt lynlader for urbane behov

Den nye 180 kW Terra 184 er en utvidelse av den mest solgte Terra-serien og er den mest kompakte lynladeren med høyest effekttetthet på markedet.

Vil gjøre bensinstasjonen om til det nye postkontoret

Stasjonskjeden Circle K Norge inngår post- og pakkeavtaler med både Helthjem og Posten Norge. Samtidig bestiller hjembundne nordmenn stadig flere pakker.

Vil endre matvanene på veien

6 av 10 nordmenn sier de vil spise mindre kjøtt for å redusere klimagassutslippene, men kun 3 av 10 av lastebilsjåførene sier det samme. Det ønsker en av Norges største bensinstasjonskjeder å gjøre noe med.

Satser på pakkehenting på stasjon

PAKKE PÅ STASJON. Avtaleansvarlig Øyvind Bredland hos Circle K Norge og daglig leder Bekim Istrefi ved Circle K Brynseng i Oslo gleder seg til å tilby pakkehenting på stasjon.

Skap arbeidsplasser - sats på lading av elbiler

Skap arbeidsplasser gjennom å gjøre lading av elbil tilgjengelig for alle, oppfordrer Norsk elbilforening.

Bratt omsetningsfall, men bensinstasjonskjedene sikrer tilgang på drivstoff og hurtiglading

Koronakrisen medføre store utfordringer for bensinstasjonsnæringen. Enkelte opplever et fall på opp mot 40 prosent. Mange forhandlere er i gang med å permittere egne medarbeidere, og flere stasjoner vil om kort tid redusere åpningstidene eller bli nattestengt. Bransjen går samtidig ut med en tydelig forsikring om at kundene fortsatt vil ha tilgang til drivstoff og hurtigladetilbud gjennom koronakrisen.

Circle K |Ruller ut hurtigladere i høyt tempo

Circle K har nådd en ny milepæl og har nå over 400 hurtigladere for elbil fordelt på 90 stasjoner. Nå trapper de opp for å nå målet om 500 ladere innen sommeren 2020.

Snart er én av ti personbiler på norske veier elbiler

I 2009 kom målet om at 10 prosent av alle bilene i Norge skulle være ladbare innen 2020. Uoppnåelig, mente mange. Men nå er Norge i ferd med å innfri målet, og det utelukkende med elbiler.

Elbil lading: NAF vil ha betaling per kilowatt-time

NAF: Ferske elbilister må manøvrere i et uoversiktlig landskap når de skal lade opp bilen sin. - Det er en jungel med ulike prismodeller. Forbrukeren vet ikke hvor mye strøm de får til hvilken pris. Derfor vil NAF ha betaling per kilowatt-time. Det er det nye litermålet, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Støtter hurtigladere langs Kystriksveien og Lofoten

Enova utlyser en konkurranse om områdeutbygging av ladeinfrastruktur for elbil i Nordland. I alt elleve nye ladesteder skal etableres.

Superhurtigladestasjon åpner på Burger King

Burger King inngikk tidligere i år et samarbeid med Grønn Kontakt. Sammen skal de bygge hurtigladere over hele landet – og nå åpner den største hittil ved Burger King Grelland i Holmestrand.

Oktober nest dårligste elbilmåned i år

ELBIL: I oktober var andelen solgte elbiler på 35,7 prosent av det totale nybilsalget. Det er den nest dårligste elbilmåneden i år, og lavere enn samme måned i 2018. Så langt i år ligger markedsandelen for elbiler på 43,9 prosent.

TINE får 200 elektriske ladepunkter ved sine meierier

TINE har inngått samarbeid med Vattenfall for å sikre elbil-lading på TINEs anlegg. Samarbeidet er et viktig skritt i TINEs arbeid for å redusere klimapåvirkningen, og innledningsvis vil 200 ladepunkter være koblet til InCharge-ladeløsningen fra Vattenfall.

Første i verden: Circle K erstatter drivstoffpumper med elbilladere

Circle K inngår i et nettverk av 16 000 bensinstasjoner, men Circle K på Kiellands plass i Oslo er den eneste der hurtigladere for elbil nå har tatt plassen til en drivstoffpumpe.

Grønn Kontakt etablerer seg i Sverige

Med 10 års erfaring fra Norge skal selskapet tilby hurtiglading og ladeløsninger for borettslag, næring og offentlige parkeringsplasser. Målet er å etablere seg som en av Sveriges ledende ladeoperatører innen få år.

Circle K styrker elbil-satsing med flere lynladere

ABB leverer lynladere på 150 kilowatt (kW) til Circle K i Norge.

Stavanger er Norges Elbilhovedstad 2019

I skarp konkurranse med de andre storbyene i Norge, vant Stavanger kåringen av Norges elbilhovedstad under Arendalsuka, onsdag kveld.

Elbil: - Skuffet over manglende konkrete tiltak

Regjeringen la mandag frem sin nye handlingsplan for infrastruktur for alternative drivstoff. I planen foreslår regjeringen 13 punkter som skal legge til rette for etablering av infrastruktur for alternativt drivstoff. Virkes bransjeforening for bensinstasjonsnæringen er skuffet over at regjeringen ikke kommer med mer konkrete tiltak for å etablere lønnsomme ladetilbud langs vei.

Nå kan du lade elbilen hos Burger King

HORTEN: Burger King har inngått et samarbeid med Grønn Kontakt. Sammen skal de bygge hurtigladere over hele landet.

Feil valg av hurtiglader kan bli dyrt

Nå kan kundene lade elbilen enda raskere på hurtigladere. Men lader de på feil lader, kan det bli en dyr affære for dem.

6 tips for en vellykket elbilferie

I sommer skal hele 1 av 3 ta med seg elbilen på ferie, ifølge Elbilforeningens årlige undersøkelse blant elbilister.

Convenience 3/2019 er ute nå

Les lederartikkelen her

LEDER: Er kaffen vår sosiale olje?

«Om du har en laber dag, kan du alltids dra ut og ta deg en kaffe og se på livet. Hva skjer da? Jo, enten møter du på kjentfolk, naboer eller fremmede som bare vil slå av en prat.»

Ladebonus til Coop-medlemmer

Coop-medlemmer får nå tilbud om 8 prosent medlemsbonus når de lader bilen på en av Grønn Kontakts hurtigladestasjoner i Norge.

Oslo setter elbilrekord

Elbilandelen i nybilsalget i Oslo er på 76,6 prosent så langt i mars, viser ferske tall fra OFV. Nyheten kommer samme uken som 750 deltakere fra hele verden samles til den store elbilkonferansen Nordic EV Summit 2019.

Circle K styrker elbil-satsingen med ladestasjoner fra ABB

Som den første bensinstasjonskjeden i Norge har Circle K inngått avtale om kjøp av ABBs lynladere

Elbilforeningen vil ta ladegrep

Enkelt og tilgjengelig

Nytt støttetilbud for hurtiglading i april

Enova varsler konkurransebasert støtteordning for helhetlig utbygging av hurtigladere i utvalgte områder hvor elbilsatsingen ennå ikke har kommet ordentlig i gang. Først ut er Finnmark og Nord-Troms.

Slik blir bil-året 2019

Totalt vil det bli solgt omtrent 150 000 personbiler, og mer enn 6 av 10 av dem kommer til å være ladbare, i følge bransjens egne prognoser.

Coca-Cola skifter ut fossile firmabiler

Nå skifter Coca-Cola ut 100 fossile firmabiler med elbilen Opel Ampera-e. Dette er en av de største enkeltbestillingene av elektriske personbiler i Norge. Samtidig investeres det i 176 elbil-ladere ved selskapets hovedkontor utenfor Oslo.

Bergen er Norges elbilhovedstad 2018

I skarp konkurranse med de andre storbyene i Norge, vant Bergen kåringen av Norges elbilhovedstad under Arendalsuka, tirsdag kveld.

Stor utbygging av ladestasjoner langs norske veier

Burger King girer opp satsingen på ladestasjoner ved sine restauranter i Norge. Nå har Umoe Restaurants, som driver Burger King i Norge, inngått en omfattende avtale med Grønn Kontakt for å etablere flere hurtigladestasjoner på kjedens restauranter over hele landet. 

Slik lader elbileierne

De fleste elbileierne lader hjemme til daglig, men stadig flere benytter seg av hurtiglading.

Så mye sparer du på å kjøre elbil

En husholdning med to fossilbiler kan spare minst 20.000 kroner i året på drivstoff ved å bytte til elbiler. De som kjører langt, sparer enda mer.

Lynrask lading på 10 minutter

Samarbeid med McDonald’s og Shell / 7-Eleven

40 prosent vekst = 142 500 elbiler i Norge

Tallet på registrerte elbiler i Norge var 142 490 ved inngangen til 2018 – en økning på over 40 prosent fra året før melder SSB.

Norge blir del av nytt høyhastighets ladenettverk for elbil

Fortum Charge & Drive og Allego planlegger et nettverk for høyhastighetslading av neste generasjons elbiler, som skal knytte sammen storbyer i 20 europeiske land.

Tar høykapasitets-ladning til Norge

Circle K og IONITY slår seg sammen for å realisere et europeisk nettverk. Kunder i Norge vil få tilgang til HPC-ladere på utvalgte stasjoner i Circle Ks nettverk.

Oslo bygger 600 nye offentlig tilgjengelige ladestasjoner

Over halvparten er ladbare

Annonse
Annonse
Annonse