Nyheter

Slapp gjennom nåløyet

Anne på landet, som eies og drives av ekteparet Anne Gravingen og Bendik Romstad (bildet), er en av tre food trucks som har sluppet gjennom nåløyet for å servere street food av gourmetkvalitet i sommer-Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Vi har pusset opp en gammel Citroen H-Van fra 1975 for å ha det litt gøy i helgene, og for å bli kvitt mye av det vi sanker gjennom året sopp, bær og nyttevekster, opplyser Bendik Romstad til fastfood.no. De kaller sin egen food truck ’cafébil’.

Ekteparet har sin bakgrunn i reklamebransjen og var nylig med på å få sjarmerende Svartskog Kolonial opp å stå, nå også kombinert med café, ved Ingierstrand.

Har tatt av

De har hittil vært alene om driften: Men nå har det tatt litt av, så vi har flere ansatte på vei inn for å kunne svare på etterspørselen.

Vi var en av de aller første food trucks i Norge med fokus på norske råvarer. Alt er ferskt, laget for hånd og gjerne sanket i hagen eller i området rundt Svartskog der vi kommer fra. Vi synes dyr og planter som har hatt det bra smaker best,.

Og hva serverer Anne på landet? Hjemmebakst, sandwicher, lammepølser og rabarbraslush. Maten er lagt fra bunnen uten e-er og tilstningsstoffer, forsikrer Bendik Romstad.

Tre av åtte godkjent

Av åtte søkere, ble tre godkjent av Bymiljøetaten for å operere i sommer-Oslo: Anne på landet AS, Go Grilla og Foodtruck AS. De får en løype på seks ulike steder å ambulere blant: Spikersuppa, Vaterlandsparken, to steder ved Oslo S, i Kubaparken og mellom Norsk Fredssenter og Rådhuset.

Foto: By Aksel

Powered by Labrador CMS