Høy arbeidskapasitet og arbeidsmoral viktigst i Nord-Norge

Publisert: 16. november 2016 kl 19.33
Oppdatert: 16. november 2016 kl 19.33

Det fremkommer i høstens RAMA (Randstad Arbeidsmarkedsanalyse), som baserer seg på en stor undersøkelse blant over 2000 norske ledere og ansatte.

Undersøkelsen er gjennomført i oktober i år av Respons Analyse, på vegne av HR- og bemanningsselskapet Randstad, som nylig kjøpte Proffice-konsernet.

Som leder kjenner jeg meg godt igjen i funnene i undersøkelsen. Vi snakker veldig mye om teknologikompetanse og nye utdanningsløp tilpasset fremtidens arbeidsliv, men det er viktig at vi ikke glemmer at det å stå på, brette opp ermene og jobbe iherdig fortsatt er utrolig viktig. Høy arbeidsmoral har ikke gått ut på dato, og en flott mastergrad hjelper lite om du ikke vil ta i et tak, sier Eivind Bøe i HR- og bemanningsselskapet Randstad.

Nord-Norge vil ha innovasjonsdrevne ansatte

I landets tre nordligste fylker mener hele 83 prosent av lederne at høy arbeidskapasitet og -moral er den alle viktigste egenskapen ansatte kan ha. Til sammenligning ligger landsgjennomsnittet på 73 prosent.

Saken fortsetter under annonsen

Men også innovasjonsdrevne ansatte er viktigere i nord enn i resten av landet. Hele 51 prosent vil ha ansatte som tenker utenfor boksen og utfordrer virksomhetens etablerte måter å tenker på. Ansatte som er omstillingsdyktige er også attraktivt.

Spørsmål til ledere i Nord Norge:  I lys av at arbeidslivet endrer seg rekordraskt, hvilke egenskaper er det i dag spesielt viktig at ansatte i virksomheten har? Flere svar mulig.

Arbeidsmarkedet endrer seg såpass raskt nå, og det medfører at du er nødt til å finne medarbeidere som er endringsvillige, åpne og raskt kan ta til seg ny informasjon og læring. Og fordi det ligger i menneskets natur å være skeptisk til endring, så er det viktig at virksomheter i en rekrutteringsprosess klarer å finne hodene som er innforstått med at ting vil endre seg, enten de jobber som kjøpmenn, leger, frisører eller ingeniører, sier Bøe.

Ledige stillinger – Conveniencejobb