Annonse

Convenience 5/2018 er ute nå

LEDER:

Det er ingen skam å spise i tide! 

«Mat på farta har de fleste av oss et forhold til. Minsten skal på trening, foreldremøtet starter alt for tidlig, og vi må ha noe innpå før vi haster avgårde. Ok, så tyr vi til enklere løsninger for å sikre at hverdagens logistikk går opp uten store problemer. Når bransjeaktørene utvider og satser på sunnere måltidsløsninger, gjør det at stadig flere av oss kan velge mat på farta uten å føle skam, eller få dårlig samvittighet. Tema for denne utgaven er nettopp mat på farta og pizza.»

Les lederen her!

TEMA: PIZZA

Pizzamester i verdensklasse:

Pizzaiolo Elio Corsi (42) fra Eataly Ristorante ved Aker brygge i Oslo, tok i vår andreplassen i Pizza World Championship 2018 som ble avholdt i Parma. En stor kjærlighet til pizzafaget, er hovedårsaken til at han håver inn medaljer i pizza-mesterskapene.

I 2017 fikk han tredjeplass i Pizza World Championship. Han er også vinner av årets Norgesmesterskap i klassen for italiensk pizza, han har bronse i VM fra 2016, gull i EM 2015 og NM-vinner i 2014 og 2017. I april fikk han sølv i kategorien for glutenfri pizza i VM i Parma - et mesterskap med mellom 800 til 1 000 deltagere hvert år.

Jeg er glad og stolt over at jeg kan holde meg i toppen av pizzaverdenen. Spesielt når det gjelder glutenfri pizza, da det nok er det mest krevende området, sier Elio Corsi.

Lunsj med Espen Hoff:

Vi går for en lønnsom og bærekraftig vekst mot Peppes 50 års jubileum!

Sjefen i Peppes Pizza er klar til å ta opp kampen og har tidligere uttalt at de skal åpne et 50-talls nye avdelinger i Norge de tre neste årene. De kunne allerede åpnet 50 nye utsalg, men satser i stedet på en bærekraftig og lønnsom vekst ved å bygge sten på sten, eller pizza på pizza, som Espen Hoff sier.

TEMA: BURGER I FARTA

Solid organisk vekst i Kysten Rundt

Den frittstående kjeden Kysten Rundt har de siste årene hatt en dobling i omsetningen.

Tallene så langt i 2018, viser en vekst på hele 15 prosent. Det betyr at kjeden vil ha et innkjøp på over 600 millioner fra avtaleleverandører. Det er kantiner og andre aktører som har gitt den absolutt største veksten så langt i år.

15 prosent vekst er en fantastisk utvikling for oss. Vi er vel den kjeden som øker mest så langt i år, og det er vi svært fornøyd med, sier daglig leder Torbjørn Ellingsen.

Innenfor kafe/kro og fastfood opplever vi en mer flat utvikling, legger han til.

Burgerhøst For å hjelpe medlemmene ytterligere i sin daglige drift og lønnsomhet, har Kysten Rundt sparket i gang en omfattende høstkampanje på burgere.

De to største hamburgerne på 160 og 250 gram, har fått et litt mer rustikk preg. Det er et differensierende produkt som gjør at medlemmene kan hevde seg i burgertoppen.

Dette er burgere som er produsert og utviklet for Kysten Rundt, i samarbeid med Orkla Foods. Her har vi jobbet med utseende, kvalitet, tykkelse, prosess og en svært gunstig pris. Uten at vi har gått alt for langt bort fra den originale burgeren, med tanke på steketid med mer. Alt dette for å ha fokus på spiseopplevelsen til kunden, utdyper regionssjef Frederik Nesteby.

TEMA: MAT I FARTA

Mexican fiesta langs landeveien

Circle K lanserte sin nye matsatsning i 2017 ved flere av sine stasjoner, med meksikansk mat som det nyeste tilskuddet. Nå ruller kjeden ut meksikansk mat ved alle sine stasjoner i Norge. 

Mandag 27. august ble det nye MEX-tilbudet rullet ut i hele Norge. Her byr kjeden på quesadilla, burritos og nachos. Bak det nye tilbudet har kjeden jobbet iherdig med rutiner, opplæring og intern markedsføring. Etter fem uker er svaret klart.

Vi er veldig godt fornøyd med resultatet etter disse fem ukene, sier kategorisjefene for mat i Circle K, Anne Kari Karlsson og Thomas Bjørseth Nilsen.

Målet er å bli mer helhetlig i vårt tilbud av mat til folket, hvor sunnhet, kvalitet og smaksopplevelse står høyt på agendaen.

Det betyr ikke at Circle K fjerner noe av sortimentet som allerede er der per i dag, men MEX-kategorien kommer som et tillegg. De har jobbet grundig med utarbeidelser av riktige størrelser, krydder og smakstilsetninger, og ikke minst av hva produktene skal inneholde av grønt og proteiner.

Dette er en matkategori som er veldig kjent for nordmenn allerede. Vi har et bevisst forhold til taco-fredagen, og dermed tror vi dette vil falle i smak, sier Thomas.

 

BEDRIFTSPROFIL: Lamb Weston Meijer

Satser stort på bærekraftig pommes frites

NEDERLAND: I byen Bergen Op Zoom, ligger et av produksjonslokalene til den globale pommes frites produsenten Lamb Weston Meijer. Vi har besøkt fabrikken for å finne ut hvorfor en bærekraftig produksjon er så viktig.

Selskapet som ble startet på en liten gård i nordvest i USA 1950, har gjennom årene vokst seg til å bli en av verdens største i sitt slag. Frossen pommes frites er blitt deres spesialitet. I dag leverer de produkter til over 100 land verden rundt, inkludert Norge.

Vi er nummer to i verden, etter Cane’s, og vi er blant annet den største leverandøren til McDonald’s verden over. Det er også en av grunnene til at Lamb Weston etablerte seg i Europa, sier sjef for Lamb Weston i Skandinavia, Bertil Ehrndal.

I snitt serverer vi 54 millioner porsjoner på verdensbasis hver eneste dag, hvorav 13 millioner porsjoner blir servert i Europa.  Selskapet har over 7 400 ansatte og 24 fabrikker, hvorav seks ligger i Europa, i tillegg til en fabrikk som nylig åpnet i Russland.

For å kunne holde en så høy produksjon, samarbeider de med over 700 bønder i hele verden. Som en global aktør har Lamb Weston satt som mål å være en industriell leder innen bærekraft. Det for å sikre en god fremtid for kommende generasjoner.

EMBALLASJE:

Miljøvennlig emballasje, kan den kastes i naturen?

Produsentene av emballasje får stadig utviklet nye miljøvennlige og komposterbare produkter. Likevel er det ikke like enkelt å vite hvordan emballasjen skal sorteres for gjenvinning. Mange tror feilaktig at miljøvennlig komposterbar emballasje forsvinner av seg selv når den havner i veikanten.

Når vi snakker om miljøvennlige produkter, var Huthamaki, som er en av verdens største produsenter av foodserviceemballasje, tidlig ute med miljøvennlige alternativer.

Vi lanserte disse produktene i det norske markedet i 2003 og 2004. Det har alltid vært en interesse for miljøriktige produkter, mens den store endringen på dette feltet slo inn for fullt for to-tre år siden, sier business manager i emballasje bedriften Huhtamaki, Anne Kristin Ødegård.

I dag er bærekraft, matsvinn, miljø og gjenvinning et tema på alles lepper.

NM I SUNN FASTFOOD:

Norgesmester i sunn fastfood: Patricias gatekjøkken

Patricias gatekjøkken ved Setermoen i Bardu stakk av med seieren for andre gang da årets NM i sunn fastfood ble kåret på Foodscape 11. oktober. Myrlandsvingen Bensinstasjon tok sølv, mens nykommeren Pink Fish tok bronse.

Daglig leder Anne-Lise er en ildsjel og en dyktig ambassadør i bransjen. Driften preges av en helhetlig tankegang rundt sunnhet i meny og utvalg, og stor valgfrihet for den enkelte kunde. Men det viktigste er at maten skal smake godt, og det gjør den hos Patricias gatekjøkken, sier divisjonsdirektør i Helsedirektoratet, Linda Granlund.

BRANSJEJUS

Har ansatte krav på fri til å amme barnet sitt?

«Vi har en ansatt som akkurat er tilbake fra mammapermisjon. Hun vil jobbe 6 timer i stedet for 8 og viser til amming. Har hun krav på fri til å amme?

Kan en medarbeider få permisjon til å sone i fengsel?

«Jeg er leder i en butikk hvor en av våre salgsmedarbeidere til vår store forferdelse har blitt dømt til ubetinget fengsel for vold mot sin tidligere samboer. Han har bedt om permisjon for å sone, og jeg lurer på om vi må gi ham dette? Kan vi eventuelt si han opp?»

Dette og mye mer får du med deg i høstens andre utgave av CONVENIENCE.

Last ned PDF av bladet her.

 

Annonse
Annonse
Annonse