Annonse

LEDER: Det spirer og gror!

De siste årene har mange av de store bransjeaktørene etablert nye avdelinger i en imponerende takt, samtidig som de kan vise til en lønnsom vekst. I denne utgaven har vi satt fokus på to ulike temaer; mat på farten og ran. Men de siste dagers oppslag i nyhetsbildet, er det lett å forstå viktigheten av å jobbe forebyggende i bransjen.

Lederartikkelen er hentet fra Convenience 1/2019

Mat på farten ser ut til å være et foretrukket valg blant stadig flere nordmenn, og det er noe hele conveniencebransjen kan glede seg over.

Siste tilskudd i rekken er en helt ny butikk i Torggata midt i Oslo sentrum. Køen sto langt ut på gateplan på åpningsdagen, og her gikk det unna med over 1000 bites og wraps. Nå satser de på ytterligere vekst i 2019.

Burger King seiler også i medvind. Siden 2017 har de åpnet dørene på 19 nye burgerutsalg, flere av disse med ny drive-thru slik at kunden enkelt kan stoppe når de farter langs vei i Norge.

Den totale økningen i salgstallene fra 2017 sammenlignet mot 2018, viser en økning på om lag 25 prosent.

- Det er vi selvsagt veldig fornøyd med, lønnsom drift er viktig for å kunne fortsette våre planer videre, sier Rune Sandvik på side 14 i Convenience nummer 1/2019.

Heldigvis går det mot lysere tider der dagene blir lengre.

I denne utgaven har vi også satt søkelys på ran og ransforebygging.

Ifølge sikkerhetseksperten i Virke, Thor Martin Bjerke, er det nettopp mørketiden som er den verste med tanke på ran og ransforsøk.

Selv om bransjen for rundt ti år siden var oppe i 233 ran, har nedgangen stagnert på 24-32 ran i året.

Det er all grunn til å jobbe forebyggende, spesielt når vi nå vet at nesten 60 prosent av ran i handelen per i dag begås mot KBS/Convenience - og kanskje mest av alt fordi det har god effekt.

Det forteller HMS-sjefen og hovedverneombud i Circle K om på side 18.

Selskapet har også et solid program for å følge opp medarbeidere som blir utsatt for ran. Vi har tatt en prat med et ransoffer som fikk god oppfølging i etterkant av et grovt ran i Åsane utenfor Bergen.

Iman Winkelman har tatt over sjefsstolen i Virke KBS etter Torstein Schroeder. Som leder er han utpreget nysgjerrig og svært entusiastisk.

- Jeg må nok innrømme at jeg også er en utålmodig person, i den forstand at jeg er glad i mye som skjer. Så kan jeg være en nokså direkte person, det ligger litt i den nordnorske ånden, smiler han.

På side 22-24 blir du bedre kjent med den nye lederen i Virke KBS.

Les mer om Convenience nr 1/2019 her

 

Karine Hildonen Henriksen

Redaktør

 

 

 

 

 

Convenience kommer ut seks ganger årlig og setter søkelys på dagens og morgendagens serveringssteder for travle mennesker.

Les mer om bladet

Bestill abonnemnent

Last ned bladet elektronisk

 

Annonse
Annonse
Annonse