Annonse
Onsdag 1. september er det klart for den første utgaven av dagsseminaret Mat & Marked.
Onsdag 1. september er det klart for den første utgaven av dagsseminaret Mat & Marked.  

Hva har bransjen lært av pandemien?

Mat & Marked er et årlig møtested for aktørene i hele mat- og serveringsbransjen – fra jord til bord, fra produsenter til dagligvarebutikker, restauranter, storkjøkken, reisemål og der du handler på farten.

Her finner du priser og påmeldingsinformasjon!

Fagbladene MatindustrienDagligvarehandelenReiseliv1 og Convenience er arrangører og seminaret foregår på Litteraturhuset i Oslo. Du kan også velge å delta digitalt.

Sjekk ut programmet

09:00 Registrering og mingling

09:30 Velkommen og åpning

Redaktør Arne Kongsnes i Matindustrien ønsker velkommen

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad åpner konferansen.

​10:00 Overblikket 

  • Markedet – status og utfordringer fremover. Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og Drikke.

  • Hvordan ser fremtiden ut for norsk mat og matproduksjon etter koronaen? Øyvind Fylling-Jensen, administrerende direktør i matforskningsinstituttet Nofima. 

11:15 Slik håndterte vi krisen – og vår vei videre

  • Fra buffet til takeaway på rekordtid. Sabrura Sticks & Sushi ved kjedeleder Preben Oosterhof, Sabrura Drift AS

  • Slik tilpasset Scandic seg tiden med korona, og slik satser vi fremover. Morten Malting, district director, Oslo og director Food & Beverage, Norway, Scandic Hotels.

  • Vekst i dagligvare snudde nedtur til opptur. Ingunn Anstensrud, daglig leder i Den Sorte Havre.

LES MER | Slik håndterte de koronaen

12:00 - 12:45 Lunsj

12:45 Skråblikket

Kåseri ved lokalmatekspert Frode Kristensen i Salgslaget AS.

13:05 Trendene i markedet

  • Det grønne skiftet, plantebasert mat og markedsutvikling. Agnes Bing Orgland, marketing manager Naturli' 100% plant based, Orkla Foods Norge.

  • Norsk lokalmat - fortsetter oppsvinget? Nina Sundqvist fra Stiftelsen Norsk Mat (tidligere Matmerk).

14:15 Matens plass i samfunnet – samtale, intervju og debatt om spenningene i bransjen

Intervju med Tor Jørgen Kramprud Arnesen fra Kokken Tor i Øyer, som har opplevd en eventyrlig suksess med matkasser basert på lokale råvarer. Koronaen snudde opp ned på tilværelsen for kokkegruppen Flying Culinary Circus, der Arnesen er en av de fire kokkene.  Nå deler han sine erfaringer og synspunkter.

Intervjuet følges opp med en debatt med bransjeaktører og politikere som er opptatt av mat og matproduksjon i Norge. Her stiller stortingspolitikerne Kårstein Løvaas Eidem (H), Per Olaf Lundteigen (Sp) og Ruth Grung (Ap) sammen med direktør Ingvill Størksen i Virke Dagligvare og kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis i Coop.

LES MER | Få med deg matdebatten før valget

15:25 Oppsummering og avslutning

Her finner du priser og påmeldingsinformasjon!

 

 

 

Annonse
Annonse
Annonse