Annonse
Nyheter
Norges 39 beste mat- og drikkeprodukter er klare for den store finalen
Etter tre dager med smaksarbeid har dommerne bestemt hvilke 39 produkter som går videre til finalen i Det Norske Måltid. De fagtunge juryene har vurdert produkter innen hele 13 kategorier som kjøtt, sjømat, meieriprodukt og drikke.
Annonse
- Tre fylker skiller seg ut, Trøndelag, Rogaland og Viken har flest finalister
- Vestland og Hardanger konkurrerer om Årets sider
- Rogaland stiller sterkt innen kjøttkategoriene
Finalister fra hele Norge
Det Norske Måltid er et av de viktigste omdømmetiltakene i arbeidet med å synliggjøre Matnasjonen Norge. Finalistene kommer fra hele landet, og fremhever bredden og kvaliteten Norge har som Matnasjon.
Den endelige finalen går av stabelen i i Stavanger. Torsdag 3. februar arrangeres Det Norske Måltid på Clarion Hotel Air, fredag og lørdag 4. og 5. februar er det duket for ASKO Servering Norgescup for kokk- og servitørlærlinger og TINE MatCup på Jåttå videregående skole.
Gladmat planlegger også aktiviteter for produsenter, serveringsnæringen og publikum den samme helgen.
Annonse
Fakta om Det Norske Måltid 2021:
- Den mest prestisjefylte kåringen av mat- og drikkeprodukter i Norge.
- Støttet av regjeringen fra 2020, som et av tre nasjonale omdømmetiltak.
- Delfinalene ble arrangert mellom 21.-23. september på Britannia Hotel i Trondheim.
- Delfinalister fra hele landet ble vurdert og 39 produkter gikk videre til finalen.
- Finalen i Det Norske Måltid finner sted i Stavanger torsdag 3. februar 2022.
Finalister i Det Norske Måltid 2021:
Annonse
Årets drikk
- 100 prosent Aroma – Alde, Vestland
- Eplemost Discovery – Fiskum fruktpresseri, Viken
- Sprudlande bringebær limonade – Balholm, Vestland
Årets ost
- Blå – Hitra gardsmat, Trøndelag
- Holtefjell XO – Eiker gardsysteri, Viken
- Ung Grotteost – Hitra gardsmat, Trøndelag
Årets grønne
- Aprikos – Sogn Frukt og Grønt, Vestland
- Hvasser asparges – Brødrene Freberg, Vestfold og Telemark
- Moreller – Helgøyfrukt, Rogaland
Annonse
Finalister Årets sjømat
- Fersk Skatefilet – Domstein sjømat avd. Stavanger, Rogaland
- Krabbeklør, gigant – HitraMat, Trøndelag
- Trollgodt – Frisk Fisk, Agder
Årets kjøtt
- Tørrmodnet Filetkam av økologisk frilandsgris – Nyyyt, Rogaland
- Ytrefilet – TTmeat, Rogaland
- Flat Iron Filet av kalv – Melleby Gård, Viken
Årets søtsak
- Tindved – Trondheim sjokolade, Trøndelag
- Hasselnøtt pålegg – Sirkus Renaa Fabrikken, Rogaland
- Små Marengsbunner fra Røros – Galåvolden gård, Trøndelag
Årets meieriprodukt
- Ryfylkeyoghurt naturell – Ryfylke gardsysteri, Rogaland
- RørosIs Fløteis med multer – Galåvolden gård, Trøndelag
- Økologisk Røros Yoghurt Blåbær – Rørosmeieriet, Trøndelag
Årets bakst
- Melkeloff – Klemmetsrud gårdsbakeri, Viken
- Røros Knekks spelt og havsalt – Rørosbakern, Trøndelag
- Havremarvkjeks – Lykkemat, Trøndelag
Årets øl
- Banana Milkshake IPA – Mack Mikrobryggeri, Troms og Finnmark
- Braut Shake IPA – RYGR brygghus, Rogaland
- Havblikk lys og frisk – Kinn bryggeri, Vestland
Årets sjømat foredlet
- Gravet Laks – Garnviks røkeri, Trøndelag
- Røkt Ørret – Garnviks røkeri, Trøndelag
- Tradisjonell einerrøykt svanøylaks – Svanøylaks, Vestland
Årets kjøtt foredlet
- Hickory Babyback Ribs – A.Idsøe, Rogaland
- Kaldrøkt pinnekjøtt av Fjellam frå Ryfylke – A.Idsøe, Rogaland
- PASSE spekepølse av frilandsgris med fennikel – Ask gård, Viken
Årets grønne foredlet
- Ramsløkpesto – Litlestøl...det lille ville, Rogaland
- Plommesyltetøy – Nyhuus gard, Vestfold og Telemark
- Herr Brun`s Sorte Dråper – Topp Sopp, Rogaland
Årets sider
- 5 Brudeferd – Store Naa Siderkompani, Vestland
- Drengen – Hardangerbonden, Vestland
- Svans – Alde, Vestland