Nyheter

Ramsløkpesto fra Litlestøl...det lille ville. Foto: Litlestøl...det lille ville

Norges 39 beste mat- og drikkeprodukter er klare for den store finalen

Etter tre dager med smaksarbeid har dommerne bestemt hvilke 39 produkter som går videre til finalen i Det Norske Måltid. De fagtunge juryene har vurdert produkter innen hele 13 kategorier som kjøtt, sjømat, meieriprodukt og drikke.

Publisert Sist oppdatert
  • Tre fylker skiller seg ut, Trøndelag, Rogaland og Viken har flest finalister
  • Vestland og Hardanger konkurrerer om Årets sider
  • Rogaland stiller sterkt innen kjøttkategoriene

Finalister fra hele Norge

Det Norske Måltid er et av de viktigste omdømmetiltakene i arbeidet med å synliggjøre Matnasjonen Norge. Finalistene kommer fra hele landet, og fremhever bredden og kvaliteten Norge har som Matnasjon.

Den endelige finalen går av stabelen i i Stavanger. Torsdag 3. februar arrangeres Det Norske Måltid på Clarion Hotel Air, fredag og lørdag 4. og 5. februar er det duket for ASKO Servering Norgescup for kokk- og servitørlærlinger og TINE MatCup på Jåttå videregående skole.

Gladmat planlegger også aktiviteter for produsenter, serveringsnæringen og publikum den samme helgen.

Fakta om Det Norske Måltid 2021:

  • Den mest prestisjefylte kåringen av mat- og drikkeprodukter i Norge.
  • Støttet av regjeringen fra 2020, som et av tre nasjonale omdømmetiltak.
  • Delfinalene ble arrangert mellom 21.-23. september på Britannia Hotel i Trondheim.
  • Delfinalister fra hele landet ble vurdert og 39 produkter gikk videre til finalen.
  • Finalen i Det Norske Måltid finner sted i Stavanger torsdag 3. februar 2022.

Finalister i Det Norske Måltid 2021:

Årets drikk

  • 100 prosent Aroma – Alde, Vestland
  • Eplemost Discovery – Fiskum fruktpresseri, Viken
  • Sprudlande bringebær limonade – Balholm, Vestland

Årets ost

  • Blå – Hitra gardsmat, Trøndelag
  • Holtefjell XO – Eiker gardsysteri, Viken
  • Ung Grotteost – Hitra gardsmat, Trøndelag

Årets grønne

  • Aprikos – Sogn Frukt og Grønt, Vestland
  • Hvasser asparges – Brødrene Freberg, Vestfold og Telemark
  • Moreller – Helgøyfrukt, Rogaland

Finalister Årets sjømat

  • Fersk Skatefilet – Domstein sjømat avd. Stavanger, Rogaland
  • Krabbeklør, gigant – HitraMat, Trøndelag
  • Trollgodt – Frisk Fisk, Agder

Årets kjøtt

  • Tørrmodnet Filetkam av økologisk frilandsgris – Nyyyt, Rogaland
  • Ytrefilet – TTmeat, Rogaland
  • Flat Iron Filet av kalv – Melleby Gård, Viken

Årets søtsak

  • Tindved – Trondheim sjokolade, Trøndelag
  • Hasselnøtt pålegg – Sirkus Renaa Fabrikken, Rogaland
  • Små Marengsbunner fra Røros – Galåvolden gård, Trøndelag

Årets meieriprodukt

  • Ryfylkeyoghurt naturell – Ryfylke gardsysteri, Rogaland
  • RørosIs Fløteis med multer – Galåvolden gård, Trøndelag
  • Økologisk Røros Yoghurt Blåbær – Rørosmeieriet, Trøndelag

Årets bakst

  • Melkeloff – Klemmetsrud gårdsbakeri, Viken
  • Røros Knekks spelt og havsalt – Rørosbakern, Trøndelag
  • Havremarvkjeks – Lykkemat, Trøndelag

Årets øl

  • Banana Milkshake IPA – Mack Mikrobryggeri, Troms og Finnmark
  • Braut Shake IPA – RYGR brygghus, Rogaland
  • Havblikk lys og frisk – Kinn bryggeri, Vestland

Årets sjømat foredlet

  • Gravet Laks – Garnviks røkeri, Trøndelag
  • Røkt Ørret – Garnviks røkeri, Trøndelag
  • Tradisjonell einerrøykt svanøylaks – Svanøylaks, Vestland

Årets kjøtt foredlet

  • Hickory Babyback Ribs – A.Idsøe, Rogaland
  • Kaldrøkt pinnekjøtt av Fjellam frå Ryfylke – A.Idsøe, Rogaland
  • PASSE spekepølse av frilandsgris med fennikel – Ask gård, Viken

Årets grønne foredlet

  • Ramsløkpesto – Litlestøl...det lille ville, Rogaland
  • Plommesyltetøy – Nyhuus gard, Vestfold og Telemark
  • Herr Brun`s Sorte Dråper – Topp Sopp, Rogaland

Årets sider

  • 5 Brudeferd – Store Naa Siderkompani, Vestland
  • Drengen – Hardangerbonden, Vestland
  • Svans – Alde, Vestland
Powered by Labrador CMS