Papirutgaven

Illustrasjonsfoto: colourbox.com

LEDER: – Kan det brukes en gang til?

Da jeg var liten, bygde julegleden seg opp for hver dag vi nærmet oss julaften. Hva var det som lå inne i alle pakkene? Som voksen reflekterer jeg over mengden papir, plast og annet søppel som vi sitter igjen med når alle pakker er åpnet. Kan det brukes om igjen?

Publisert Sist oppdatert

I denne utgaven har vi tatt for oss miljø, avfall og kildesortering. Først har vi tatt turen til Alles Miljø i Vestfold. De har spesialisert seg på materialgjenvinning og sorteringsløsninger. Lars Hogsrød er daglig leder og han er klar på at de aktørene som ikke satser på miljø, gjenvinning og kildesortering vil tape kampen om fremtidens kunder.

ASKO satser kraftig på miljø og har iverksatt en rekke tiltak for å møte klimautfordringene. - Vi ønsker å være best i klassen, sier styreleder Torbjørn Johannson på side 14.

Vi var også med da vinnerne i NM i Sunn Fastfood ble kåret i høst. Zawai Briskeby i Oslo gikk til topps med ferske og flotte råvarer. Kjendiskokken Bård Greni er imponert over hva bransjen nå tilbyr av delikate og smakfulle retter til sine kunder.

BAMA vant nylig ScanStar-prisen for sin nye bærekraftige emballasje til blåbær. Emballasjen bidrar til å redusere plastbruken med nesten 170 tonn i året. I tillegg reduseres den totale emballasjebruken med 30 prosent, noe som tilsvarer en reduksjon i CO2-utslipp på 48 prosent.

I mørketiden ser vi ofte en økning i antall ran og voldsepisoder. Synlige kameraer i butikken er et enkelt men viktig virkemiddel for å sikre seg. Så langt i år har antall ran gått ned til 18, mot 31 i 2018. På side 24 kan du lese mer om hva Burger King satser på for å trygge sine medarbeidere og kunder.

Liv Bente Bjørnstad er kategori- og driftssjef i MIX. I disse dager jobber hennes team i høyt tempo med å oppgradere stadig flere MIX 2.0 butikker. Målet er å sikre seg fremtidens kunder. - Som

leder må du jobbe for å utvikle butikkenes medarbeidere slik at de kan få lov til å blomstre, sier hun i intervjuet på side 30.

Ønsker dere alle en gledelig jul og et godt nytt bærekraftig år!

Les mer om Convenience nr 6/2019 her

Karine Hildonen Henriksen

Redaktør

Powered by Labrador CMS